Как да премахнем драскотини от очилата

Лесен начин за елиминиране на драскотини от очила

Няма нищо по-досадно от драскотини по очилата. Те буквално стоят пред очите ви постоянно, като няма никакъв шанс да останат незабелязани. В допълнение, трябва да се отбележи и това, че повечето очила се предлагат на доста високи цени, дори и ако не са кой знае колко специални. Ето защо при малки драскотини е добре да вземем мерки сами.

Как да премахнете драскотините от очилата

Добрата новина е, че дори и ако вашите очила са доста издраскани, все пак няма нужда да ги изхвърляте. Има много начини да премахнете драскотините, без да причинявате по-нататъшни щети. Най-хубавото е, че повечето от тези домашни методи не изискват нищо повече от обикновени материали, намерени около къщата.

Паста за зъби… но не за зъбите

Пастата за зъби се оказва продукт с доста по-широко приложение, отколкото сме очаквали. Всичко, от което имате нужда, това е една мека кърпа от памук или мека вълна и мека паста за зъби. Не използвате силно абразивни или избелващи продукти! Просто прибавете малко паста, след което внимателно да разтриете в кръг повърхността на стъклото. Ако h3 не изчезва, можете да повторите процедурата отново.

Сода за печене

Содата за печене има доста стара слава като абразив, но е малко по-силна от пастата за зъби. Тя може също да се използва, като се прави гъста паста с помощта на вода. След това получената паста с се полага върху стъклото, като за целта се използва мека памучна кърпа. Прави се с леки кръгообразни движения.

Препарат за стъкло на автомобили

За да се справите с драскотините по очилата можете да използвате и препарат за почистване стъкла на автомобили. Имайте предвид, обаче, че този тип продукти прилепва твърде много и поради това се почиства по-бавно и с повече търпение, тъй като съдържа восък. Въпреки това, драскотините по стъклото могат видимо да намалеят. Самото почистване също се извършва с кръгови движения.

Месингов лак

Месинговият лак е по-специфичен продукт, който може да се използва за премахване на драскотини от пластмасови очила. Не е подходящ, обаче, за премахването им от стъклени повърхности. Нанесете с памучен плат за няколко минути. Изплакване не е необходимо. Просто използвайте чиста кърпа, за да премахнете излишния лак от очилата. Сребърният лак може да се използва по същия начин.

Бъдете много внимателни

Тези методи ще премахнат драскотините на очилата много ефективно, но трябва да се използват внимателно. Не забравяйте да носите ръкавици и да прочетете всички инструкции за работа с продукта, които при по-силните препарати се описват задължително от производителя. Никога не използвайте абразивен разтвор върху стъклото или рискувате да причините сериозно увреждане на лещите.