Как да се справим с хлебарките?

Хлебарките – как да се справим с тях

Поддържайте кухнята чиста. Почистете незабавно остатъците от готвенето и трохите от яденето. Обърнете на остриетата на ножовете специално внимание, които в кухнята използвате, защото по тях остават остатъци често от рязаните неща. Това ще привлече неизбежно хлебарки към посудата ви.

Сложете по ъглите топчета нафталин – мразят миризмата му хлебарките. Внимавайте ако домашни любимци имате и деца обаче, защото може да се опитат да ги оближат или глътнат. Спрете нашествието на хлебарки от канала в кухнята и банята с пръскане срещу хлебарки. Ако смятате, че от там идват, заливайте всяка сутрин в дома си отворите на каналите, преди да излезете за работа с малко белина. За по-силен ефект смес си направете от 3 части белина и 1 част боракс.

Ако в къща живеете, по-далече преместете купа с дърва за огрев, защото са удобни скривалища, и щом застудее времето, те вътре в къщата ще мигрират, за да се стоплят.

И най-сигурното средство е, към специалисти да се обърнете за унищожаване на хлебарки. Важно е, на методите и препаратите внимание да се обръща, с които подобни фирми работят. Изключително важно е нетоксични препарати да се използват за пръскане срещу хлебарки, които здравето на вас ще гарантират и на семейството ви.

С какво се хранят хлебарките

Хлебарките предпочитат да ядат множество храни, нетипични за насекомите. Може би това на факта се дължи, че и самите хлебарки са по-особени насекоми, които към повечето препарати привикват, бързо се размножават във почти всякакви закрити и открити помещения. Сред любимите им храни хляба, разбира се, се нарежда и всички тестени продукти, откъдето носят и името си хлебарки. Те и повечето гозби обичат обаче, които ядем самите ние. Най–много да нападат обичат ароматни и мазни храни. Също така хапват с охота си и млечни изделия – прясно и кисело мляко, кашкавал и сирене. Хлебарки са намирани често и в салати и май само алкохол и цигари не консумират. Може и да се окаже, че те са най-добрият начин за унищожаване на хлебарки.

Неприятностите, които хлебарките пораждат за всеки човек, са много. Когато нощта настъпи – започвате стените да оглеждате, мебелите, таваните, дрехите. Когато ги откриете, те започват да бягат, в пукнатини да се крият, под килима, зад секцията и така нататък. Малко по-късно ако тоалетната посетите, с ужас установявате, че с малки кафяви хлебарки е пълна, адски неприятни и много бързи.