Дамските обувки на бизнес дамите и обикновените жени

Обувките на бизнес дамите и обикновените жени

Обувките за жени са днешният израз на благосъстоянието, вкуса и умението на дамите да бъдат различни. Дамските обувки от своя страна издават женското настроение, и до някаква степен подсказват за женските банкови сметки. В зависимост от това с какво са обути жените, е ясен знак за надмощие пред мъжката част, както и че са значително по-оправни от тях. В последните години дамските обувки сериозно са се видоизменили, благодарение на модата, докато достигнат сегашния си вид, който всеки ден виждаме по обувните магазини.

В Родината ни, вносителите и производителите на дамски обувки се множат прогресивно, и са с големи амбиции за налагането си на родния обувен пазар, но истината е реалността е различна. Клиентките значително са намалели, къде по финансови причини, къде поради емиграция в чужбина, а малкото останали тук, трудно избират обувките си, най-вече заради изтънелите си портфейли.

Вече не ги съблазняват промоциите и намаленията, не ги съблазнява и значителното предлагане. Това се отнася най-вече за жените с ниски финансови възможности, но и тези с по-високите, си правят добре сметката. Доста от дамите с големи възможности, често правят промени във външността си, и често се допитват до роднини, приятелки, продавачки или колежки. Те чули не дочули за модата, съветват мадамата на която предстои покупка, а по-верните и приятелки тръгват с нея, за да може тя да избере за себе си, дамските обувки от които се нуждае към момента.

Дамите в бизнес обществото трябва да поставят по краката си изчистените обувки, защото точно те отговарят на нейното заемано място в обществото. Ако бизнес дамата е облечена в костюм от две части, а долната е пола, тя трябва да носи обувка на висок ток, който да подчертае глезена и прасеца и, а ако долната част е панталон, точната обувка за тези жени е на средна височина ток, защото няма какво да се подчертава в краката и. През последните две години по краката на костюмираните дами честичко се виждат островърхите обувки, които издължават краката им, и им придават допълнителна красота.

Спортния тип жени

Спортния тип жени, които не носят костюми в ежедневието си, все по-често прибягват до близкия магазин, за да си купят ниските дамски обувки или тези от рода на маратонките, които са в спортния стил. Те обичат да носят и такива модели на ниски и широки токчета. От съображение да изглеждат добре в очите на околните, обаче дамите трябва да знаят, че не е добре да носят маратонките си с различни видове поли, както и ниските си отворени или затворени обувки със спортен екип.

За да са с добра външност жените, те трябва да се съобразяват с модата, но това не винаги е правило номер едно. Дамите които са по-нисички, и тези които са средни на ръст могат да надянат на краката си обувки с висок ток, препоръчително е за тях, но за едрите и високите жени е нежелателно. Много често се виждат по улиците високи жени над метър и седемдесет се виждат обути във високи обувки, често не могат да ходят на тях, и приличат на кобилки. За тях са предназначени обувните артикули на ниски ходила и широки токчета, с които ще изглеждат добре, и ще стъпват доста по-добре. Предназначението на високите модели е за нисичките дами, за да им придадат допълнително височина.