Козметика за лице и начините и за ежедневна употреба

Козметика за лицето

В стремежът да изглеждаме красиви всеки ден използваме козметика за тяло и лице. В много от случаите обаче това не е много здравословно за нашата кожа, тъй като сред милионите продукти на пазара има и такива, които могат да доведат до сериозни проблеми. Вижте няколко полезни съвета, които ще ви помогнат в избора на подходящата ежедневна козметика:

Избирайте внимателно своята козметика за лице

Когато става въпрос за ежедневна употреба избирайте само професионална козметика, която е с доказани качества. Избирайте марки, които са доказани имена в света на красотата. Също така, когато купувате даден продукт погледнете срока на годност. При използването на червила или основи (фон дьо тен) преценете добре нещата, тъй като те трябва да се използват до една година след първото им отваряне. Сенките и гримовете могат да се използват и над 2 години, но спиралите е добре да се ползват само до 4 месеца след отварянето им.

Запазете натуралният си вид

За ежедневното гримиране използвайте земни цветове, а не тъмни. Сенките ви трябва да бъдат в светли тонове, а моливът за очи може да бъде в кафяв. За да подчертаете скулите си и да им придадете естествен вид застанете пред огледалото и се усмихнете. След това с четка нанесете пудра. Преди да използвате продукт за устните си първо ги ексфолирайте с навлажнена кърпа за да премахнете мъртвите клетки. След това използвайте гланц за устни, няма нужда от червила.

Премахвайте грима си редовно

След като за нас е важно да изглеждаме красиви и здрави, след използването на гримове сутрин идва ред на премахването им вечер. Независимо колко сме закъснели и колко сме изморени, почистването на лицето е първото нещо, което трябва да направите когато се приберете вкъщи. Бебешкото олио е добра алтернатива, но по-добрият вариант е почистващото мляко. С него ще премахнете всички остатъци от грима, мръсотията и вредните химикали от кожата си и така ще предотвратите ранната поява на бръчки.