Съвети за използване на козметика от жените над 50

Съвети за грим от жени над 50 години

Прехвърлянето на петдесетте години е свързано с много промени в релефа на кожата. Ето защо, гримовете които използвате трябва да се съобразят с тази особеност.

Ето няколко съвета за жените в тази златна възраст:

  • Първото нещо, което трябва да преосмислите е начинът, по който се гримирате. Техниките, които сте използвали когато сте били на 20 и 30 години не трябва да се използват и сега, тъй като ще ви добавят още няколко години.
  • Един от най-добрите съвети за използването на козметика след 50-те години е „по-малкото дава повече“.
  • Основният фактор за чудесен вид на кожата е нейното ексфолиране. Премахването на мъртвите клетки е в основата на подобряването вида на лицето ви. Ако никога до сега не сте ексфолирали кожата си сега е точният момент да започнете да го правите.
  • Когато избирате руж, гледайте той да бъде под формата на крем който да се нанася лесно, а цветът му трябва да бъде по-приглушен. Слагайте руж само на скулите си, така ще придадете по-естествен цвят на лицето си.
  • След като ексфолирате лицето си, вече сте готови за грима. Започнете с прилагането на овлажняващ крем, а след това използвайте фон дьо тен. Уверете се цвета на фон дьо тена съвпада с цвета на лицето ви. Използвайте го умерено без да претрупвате. За зоната около очите използвайте коректор с лека текстура.
  • Приложете пудра на прах върху цялото си лице, като използвате четка. Постарайте се да не се получат отделни петна, а всичко да бъде равномерно.
  • Следващата стъпка е слагането на спирала. Сложете само един слой и то само върху горните мигли. Същото се прави и с очната линия. Ако сложите спирала или очна линия и върху долните клепач и мигли ще направите очите си много по-стари. Извийте добре миглите си за да създадете визуален ефект на по-големи очи.
  • За да изглеждате добре избягвайте ярките цветове на гримовете, както и използването на брокат. Крещящите тонове само добавят акцент към бръчките и фините линии като ги подчертават.

И като за финал един съвет за използването на парфюми. Използвайте свежи плодови и цветни аромати, които създават асоциация за младост.