Най-добрите коледни базари в света: Братислава

Братислва -коледен базар

С настъпването на есенните месеци от годината, големите градове по света започват да усещат наближаването на коледните празници. Времето става все по-мрачно и неприветливо, температурите падат и небето се покрива с плътна пелена от сиви облаци.

На фона на всичко това обаче, доброто настроение на хората очевидно все повече се надига в резултат от усещането за наближаващите коледни и новогодишни празници.

За да повдигнат още повече духа на местните жители и за да привлекат повече посетители, някои градове организират вълнуващи коледни базари, предлага

И всевъзможно опции за развлечение.

Най добрите коледни базари в света

Макар че много градове от Канада до Нова Зеландия се опитват да направят впечатляващи коледни базари, има някои места по света, които са с особено дълбоки традиции в тази област. Те ежегодно организират доста големи събития от този сорт, а популярността им е достигнала до всички точни на света.

Към ден днешен две от най-големите събитие от типа на коледните базари по света се организират съответно в столицата на Австрия – Виена, както и в столицата на Словакия – Братислава.

И докато базарът в австрийската столица е по-популярен, отколкото дори можете да си представите, този в Братислава остава доста подценен.

Интересното е, че мнозина дори не знаят, че всъщност той е сред най-големите събития в света по време на последния месец преди Коледа.

Реално, ако попитате някой, хората вероятно ще ви кажат, че подобни събитие и то от такъв ранг се организират в Лондон или Ню Йорк например. В този случай обаче, столицата на Словакия е доста по-изявена.

Братислава – с какво ще ни изненада?

Според експерти в сферата на туризма от Loyal Travel, столицата на Словакия е сред най-добрите места по света за посрещане на коледните празници. Тук можете да почувствате духа на наближаващите светли дни още месец преди те реално да са настъпили.

Още през началото на ноември започва трескава подготовка, а с идването на средата на месеца в града започват да се появяват богато украсени къщички и павилиони, а продукцията, която се предлага в тях варира в толкова големи граници по своето естество, че е невъзможно да се направи каквото и да било обобщение на тази тема.

Реално, преобладаващи са храната и напитките. На един щанд се предлагат изкушения от шоколад, на втори се пекат вкусни и ароматни наденички, а на трети се предлага ароматно кафе от различни краища на света.

Освен храна, на места се продават занаятчийски изделия от най-различен характер, като изборът на подобен подарък за близките винаги е една чудесна идея, за която няма да съжалявате.

Това вероятно е и най-доброто време за почивка в Братислава, защото градът реално може да предложи нещо, което на много малко други места по света може да бъде открито с такава атмосфера и разнообразие.