Почивка в Гърция – предимствата на това да отидете тази година

Почивки в Гърция

Почивките са нещо изключително приятно и вълнуващо, което оставя в нас трайни отпечатъци. Обикновено хората, които плануват почивка или ваканция, подхождат с настроение и с желание. В тази статия обаче възнамеряваме да насочим вниманието си предимно към южната ни съседка и да се опитаме да ви отговорим на една не малка част от въпросите, които сте си задавали. Ще изтъкнем някой от неповторимите предимства, свързани с почивката ви в Гърция.

Затаете дъх, защото тепърва ще ви застигне като лавина, информация, от която изпитвате потребност, така че да сте сигурни, че сте избрали правилната за вас и вашето семейство дестинация.

Какви са предимствата на Гърция

През последните няколко години все по-голяма част от гражданите в страната ни избират да посетят Гърция, вместо това да се отправят към нашите морски курорти. Дори и да не принадлежите към този процент, то със сигурност имате някакво обяснение за случващото се. Истината е, че южната ни съседка успява да предложи много повече удобства и комфорт за туристите, в съпоставка с нашето Черноморие. Не ни се иска да го признаем, но е невъзможно да оспорваме фактите, които вече са на лице.

Що се отнася до това в какво се изразяват самите предимства, то ще се опитаме да направим един кратък списък, в който да впишем някой от причините, заради които българите се отправят в посока, противоположна на морските ни курорти. Ето какви са те:

  • По-благоприятен климат;

За разлика от климата у нас, то в Гърция топлото време обхваща много повече месеци. По този начин се предоставя възможност на почиващите да плануват не една, а цели две почивки. Те могат да бъдат разпределени в началото на сезона, дори и април месец, когато времето е изключително приятно за разходки и отдих, така и в пиковия момент, например юни, юли или август. Разбира се, всичко е пряко свързано с това, от какво точно се нуждаете в дадения момент.

  • По-вкусна храна;

Със сигурност, онези от вас, които са свикнали да прекарват времето си на нашето Черноморие, са оставали разочаровани от храната, която им е била предлагана. Няма значение дали става въпрос за такава, включена в цената на нощувка или ястията, които ви биват сервирани в заведенията, то трябва да сте напълно наясно с това, че на вас ви се предлага възможно най-нисък клас хранителни продукти.

За разлика от нашите курорти, то при тези в Гърция нещата изглеждат по един коренно различен начин. Там на клиентите се сервират пресни и добре приготвени морски дарове, свежи салати, овкусени с качествен зехтин, както и безплатен десерт, който е комплимент от заведението.

  • Безплатни чадъри и шезлонги;

Няма как да не споменем за това, поради простата причина, че южната ни съседка се е погрижила туристите наистина да се чувстват комфортно и уютно, без да се налага да инвестират огромно състояние средства за една почивка, която е в рамките на седмица, например.

Надяваме се да сме ви били полезни с цялата тази информация и благодарение на изписаното по-горе, то да сме успели да обхванем по-голямата част от въпросите, които някога сте си задавали, без значение дали планирате да посетите остров Закинтос, остров Тасос, полуостров Халкидики или друга екзотична дестинация в южната ни съседка Република Гърция.