Преди покупката на бебешка количка

Бебешка количка

Когато дойде времето за купуване на бебешка количка, не прибързвайте с избора, а отделете поне няколко дена време за да проучите пазара и различните видове бебешки колички. Не купувайте защото просто трябва да купите, а помислете добре, обсъдете със семейството и обърнете внимание на малките детайли, например каква функционалност ще търсите.

Ако ще купувате многофункционална количка за летния и зимния сезон, ще трябва да се подготвите финансово, защото този модел са значително по-скъпи, близо два пъти от например модел само за лятото или количка за зимата. Комбинираната количка се предлага със специален зимен кош, който е с напълно легнало положение.

Някой модели могат да се сгъват и пренасят заедно със зимния кош, но повечето от тях преди това трябва да откачим зимния кош за да я поставим например в кола. Зимния кош трябва да е удобен за носене, да не бъде прекалено тежък, защото ако се случи да ходите по консултации през зимата, ще го използвате често, а ако сте сами няма да ви е много удобно.

Някой от тези бебешки колички се предлагат и с подходящо кошче за кола, което позволява монтаж върху шасито на количката. Тези кошчета са значително по-леки и удобни. Ако пък количката няма такъв допълнителен кош, можете да закупите какъвто ви харесва и посредством адпетери да го настройте за вашето шаси.

Обърнете внимание на гумите, защото те реално носят цялата тежест на количката. Потърсете модел с по-големи гуми, по предпочитане е триколка, защото лесно се управлява и с нея бързо слизате от тротоар или стълби.

Ако семейния автомобил не разполага с голям багажник, задължително отидете с него при покупката и изпробвайте дали ще можете лесно да пренасяте количката, защото вероятността тя да не се събира е голяма при колите с малки габарити.  Сезонните колички или количките за малко по-големи деца са значително по-лесни за избор, по евтини и с по-голяма функционалност отколкото комбинираните.

Една лятна количка например може да се носи с една ръка, а с другата да носите детето. Единственото важно нещо за сезонния модел е количката да позволява да я настроите до напълно легнало положение, за да може когато заспи детето да е в удобна позиция.  Другите функционалности от към комфорт за детето е количката да има хубав сенник, който да покрива при необходимост детето, да е снабдена с дъждобран и да не е много тясна.