Арган – какви са магическите му свойства

арган

Почти не съществува човек, който да не е чувал за арган и неговите магическите свойства. Този божествен продукт започва да се използва още преди стотици години за пръв път от мароканските жени и до днес присъства при разкрасяването на дамите.

Сигурни сме, че всеки ще се съгласи с твърдението, че днес арганът е тотален хит при продуктите за разкрасяване, било то за коса, кожа или друга цел.

Какво още не знаем за всепризнатото арганово масло

Изключително много са полезните свойства на този продукт и това няма как да бъде опровергано. Маслото се добива от самите семена на плода арган.

Това дърво може да бъде видяно единствено в Мароко и поради тази причина то намира приложение първо там. Доста по-късно хората от другите краища на света се сблъскват пряко с ползите му и ги оценяват подобаващо.

Според множеството направени изследвания става ясно, че аргановото масло е богато на мастни киселини и витамин Е.

Именно те успокояват изключително много кожата и имат незаменими хидратиращи свойства, които няма как да бъдат сравнени с какъвто и да било друг продукт.

За да засвидетелства своето незаменимо действие, продуктът е бил тестван върху хора с много тежки случаи на екземи и псориазис и е успявал да им повлияе благоприятно.

Друго от полезните свойства на прочутото масло се състои в това, че то предотвратява появата на петна, както и онези неприятни, най-вече за жените, бръчици по лицето.

Хората, които страдат от акне и са използвали крем, в чиито състав присъства арганът, знаят и са добре запознати с неговата сила. След известно време те се сбогуват завинаги с проблем, който ги е преследвал години наред.

Що се отнася до косата, тук е ясно, че аргановото масло е същински вълшебник. Почти всеки от нас е използвал продукт, в който присъства тази съставка.

Трудно можем да опишем как точно косата се повлиява от чудотворното масло ,тъй като тя се променя до неузнаваемост.  Ненаситените мастни киселини Омега 3 и Омега 9 подхранват и в същото време стимулират космените фоликули.

Друго, за което можете да разчитате на семената на този плод, е подобряване състоянието на вашите ръце. Тъй като маслото има хидратиращи свойства, дори най-загрубелите ръце ще се превърнат в нежни и гладки след нанасяне на подходящия крем.

Много от хората не вярват, че масло, добито от семената на един плод, може да има чак толкова полезни свойства. Това е самата истина.

Ако искате да се убедите сами във вълшебното му действие, побързайте да посетите най-близкия козметичен магазин и да инвестирате в покупката на висококачествени продукти с присъствието на арган, които ще ви накарат да се чувствате много по-привлекателни, секси и уверени.