Билки за подагра – как да се излекуваме

Билки при подагра - лечение

В китайската медицина подаграта се смята за болезнен синдром на ставите, причиняван от лоши навици и начин на живот, включително нередовно хранене и злоупотреба с алкохол.

При лечение с билки за подагра, целта е също като медикаментозното – намаляване на количеството пикочна киселина и изхвърлянето на излишната от организма.

Има много билки за подагра, които са се доказали като ефективни средства срещу болеста. Най-често използваните са дяволски нокът, боровинка и корен от коприва.

Лечение на подагра с билки

Дяволският нокът се използва от векове като лечебна билка. Полезен е при подаграта, защото има способността да намалява концентрацията на пикочна киселина и пречиства организма от токсините.

Дяволският нокът дори действа болкоуспокояващо при пациенти с подагрозен пристъп. Освен това билката ще ви отърве от болката в гърба и ще облекчи артрита ви.

Боровинката също се използва като лечебна билка от незапомнени времена. Тя съдържа антоцианини, които по време на пристъп стимулират кръвообращението в ставите и намаляват болезненото им подуване.

Боровинките също така съдържат много антиоксиданти, които намаляват интензитета и честотата на пристъпите.

Копривата е още едно ефективно средство, което природата ни е дала в борбата с подаграта. Тя също помага за понижаване на нивото пикочна киселина в тялото и съдържа много витамин С.

Някои изследвания са успели да докажат до 50% облекчаване на подаграта, когато се използва коприва.

Калият е друга съставка на копривата, която действа на пикочната киселина, така че тя става по-лесна за усвояване от организма. Комбинирайте с други храни богати на калий – например банани.

Коренът от коприва е диуретично средство и облекчава симптомите на подаграта като кара бъбреците да изхвърлят киселината извън тялото.

Това разбира се увеличава риска от дехидратация, така че задължително пийте много течности.

И накрая, билката е естествен антихистамин. Това означава, че намалява подуването на ставите и облекчава болката. Копривата може да се приготвя на супа, да се запарва или да се изцежда, за да се използва като част от комплекса билки при подагра.