Хашимото – какво трябва да знаете

Доктор преглежда жена за хашимото

Всички ние всячески се стремим да избягваме болестите до колкото е възможно. Лошото е, че ако ни е писано, рано или късно, те ни застигат. Списъкът с вътрешни болести е огромен и всяко едно заболяване е строго специфично само по себе си. В тази статия ще ви разкажем малко повече за хашимотото, какъв процент от жените са застигнати от него, какви хранителни режими е нужно да спазваме, както и всичко, което трябва да знаете за болестта.

Полезна информация, отнасяща се за заболяването „хашимото”

  • Какъв процент от жените засяга хашимотото

Процентът е вариращ, според това за каква възрастова група става въпрос. Най-общо казано можем да отбележим, че болестта засяга средно около 10% от жените. Ако сте под 50 – годишна възраст, то вероятността да имате такова заболяване е по-малка, в сравнение с дамите над посочената възрастова граница.

  • Кой определя диетите и хранителните ни режими

Разбира се, тази болест не би могла да се определи като застинала лава, с която човек да не може да се пребори. За да бъдете спокойни, то нашият съвет е да посетите специалист по вътрешни болести, който да ви прегледа и да ви разясни какъв хранителен режим или диета следва да спазвате. За качествено и прогресивно подобряване на здравословното ви състояние ще се вземат под внимание няколко важни фактора, като възрастта, в която сте, начинът ви на живот, други заболявания, ако имате такива.

  • Кои са факторите, отключващи това заболяване

Проблемите с щитовидната жлеза са в следствие на йоден дефицит. При липсата на йод, жените отключват това свое заболяване, което в последствие е нужно да лекуват. Важно е да споменем, че жените, имащи проблем с щитовидната жлеза, биха забременели по-трудно, в сравнение с онези, при които липсва такъв проблем.

Тялото на една бременна жена е неспособно да набави всичките онези хормони, необходими за развитието на плода. Именно заради това, докторите препоръчват жените да си правят изследвания на щитовидната жлеза периодично и в случай, че се отчете проблем, то хормоните да бъдат набавяни чрез приема на медикаменти.

За да не попаднете в списъка с жени, изпитващи затруднение при забременяване, то ние ви съветваме редовно да се подлагате на изследвания и да посещавате високо реномирана клиника, в която практикуват добри специалисти по вътрешни болести. Не са малко онези медицински заведения в страната, които са в готовност да ви предложат изключителни медицински грижи и добро обслужване.

Надяваме се да сме ви били полезни и да се отнасяте наистина отговорно към здравето си!