Отслабването

Отслабването

Мъжете и жените, нито пълнеят еднакво, нито отслабват по един и същи начин. Мъжете изразходват калориите, които са поели много по-бързо от жените. Без да полагат кой знае какви усилия при еднакви условия на отслабващи процедури и за двата пола – диета, спорт, мъжете ще свалят повече килограми от жените.

Диети и отслабване

При мъжете мазнините се трупат в областта на корема, докато при жените трупат около ханша и бедрата. Затлъстяването е натрупване на енергетичен материал в наднормено количество под формата на резервни мазнини. Заседналият начин на живот води до качване на килограми, а те до обездвижване. Физическото натоварването на организма, диетата при едни хора водят до бързи и лесни резултати – теглото видимо намалява, но при други това е по-трудно и се изисква повече упоритост и постоянство.

При добра воля всеки човек може да свали излишните килограми. Намаляване на теглото може да се постигне чрез приемане на медикаменти, които в последно време са често рекламирани и предоставени на общественото внимание, може и чрез диета, но те рискуват здравето ви, освен това мускулатурата не се стяга, остава отпусната. Затова е добре да се знае, че освен умерено хранене, намаляване количеството на храната, която се приема в прекомерни количества – сладкиши, тестени изделия и др. е хубаво да се съчетае с движения, упражнения, спорт.

Спортът за отслабване

Спортът е изключително важен за по-бързото и ефективно сваляне на килограми. Не е задължително да се занимавате с професионален спорт, безкрайно полезни са ходенето пеша, каране на колело, тичане, плуване, дори танците, въобще всякакви движения. В домашни условия може да правите гимнастика и упражнения, а за да не ви е отегчително, може да си пуснете приятна музика, която да ви разнообразява и да ви кара да се чувствате приятно.

Бъдете последователни и отделяйте време всеки ден за раздвижване и упражнения. Добре би било, ако не може да отделите повече време, поне половин час на ден интензивно спортуване, за да има ефект. Активното движение е едно от най-резултатните и сигурни средства за сваляне на килограми. Резултатът обаче няма да се види веднага, не се отчайвайте, а напротив необходими са поне пет, шест месеца, за да забележите промяната в теглото си.

Правете гимнастика в подходящо облекло. В началото на периода, когато започвате с диетата и упражненията премерете се и вижте колко килограма тежите, измерете обиколката на корема, ханша, шията, бедрата. Хубаво е в началото да започнете с по-леки упражнения и за по-кратко време, за да не ви хване мускулна треска, но постепенно увеличавайте времето за спортуване и разнообразете упражненията с по-трудни и натоварващи всички части на тялото.

След приключване с дневната доза гимнастика вземете душ. Използвайте всяка възможност да се движите – разходка, качване по стълбите, домакинска работа и др. След като се нахраните, гледайте да не легнете и да заспите, първо се пораздвижите и поразтъпчете. Не забравяйте и че въздухът в стаята в, която правите упражнения трябва да бъде чист и свеж, проветрявайте помещението поне 20 минути преди започване на гимнастика.

Наистина, не е лесно, човек да се справи, но целта си заслужава. Само упоритият човек ще постигне резултати. Поставете си ясна цел, водете се от желанието си да влезете във форма и да изглеждате добре, бъдете последователни и не се отказвайте, мотивът си заслужава. Колкото повече време отделяте на спорта, движенията, гимнастиката, толкова по-голям ще бъде и резултатът, който очаквате.