Как се избира мека мебел

Как се избира мека мебел

Платът е много важен фактор при избора на мека мебел. Той трябва да бъде съобразен с начина, по който ще го използвате, както и с мястото, на което ще го поставите.

Ако креслото, диванът или табуретките отиват в семейна дневна, където се очаква и  по-висок интензитет на използване, важно е да помислите за по-траен плат, като например по-дебелите памучни тъкани, вълна и полиестер. За по-динамична се счита обстановка, в

която има деца и домашни любимци, както и възможност за замърсяване с храна или напитки.

Ако меката мебел ще се поставя в по-елегантна всекидневна, може да се помисли за нещо по-красиво, като например коприна. Не забравяйте, че вашите мебели и тяхната тъкан трябва да отразяват вашия начин на живот, така че не е правилни да ги купувате само на външен вид.

Цвят и нюанс

Цветът и нюансът са изключително важни поради ред причини. Първият фактор е чисто естетически. Меката мебел заема чисто визуално доста голямо пространство и ще окаже доста голямо влияние върху общото виждане и усещане в стаята ви.

Тази част от обзавеждането е доста скъпа и не може лесно да бъдат заменена. Така че не забравяйте да изберете цвят и оттенък, който обичате, тъй като вероятно ще трябва да живее с този образ за доста дълъг период от време преди да смените обзавеждането.

Другото съображение е, че в зависимост от това къде са разположени, дивани, кресла и табуретки могат да преживеят много динамика и по този начин да се повредят. Някои цветове и нюанси могат да помогнат за прикриване на обичайното износване и разкъсване на твърде меките и деликатни мебели.

Разбира се, меката мебел може и трябва да се почиства периодично. Въпреки това, всички ние искаме тя да бъде в оптимално добро състояние, поне докато не се наложи да я изперем и почистим. Ето защо сивите нюанси са считани за доста добър вариант, особено на места с деца и домашни любимци.

Комфорт

Удобството е ключът при избора на мека мебел. Преди да купите диван, кресла и табуретки, не забравяйте да ги изпробвате в магазина. Легнете, вдигнете краката си на тях, положете главата си на ръката или застанете така, както обикновено заставате когато сте вкъщи.

Тези мебели са скъпи, така че трябва да бъдат внимателно изпробвани в магазина преди покупка. Важно е да сте честни със себе си, защото ако се заблудите за начина, по който ще използвате мебелите, можете да съжалявате съвсем скоро след като ги подредите у дома си.