Подредба на мебели у дома – 7 безупречни съвета

Мебелировка у дома

Ако вече сте минали през обзавеждането на дома си, то със сигурност сте се убедили, че практиката и теорията са две съвсем различни неща. Много от хората смятат, че имат изтъкан нюх за красивото и са на мнение, че умело биха се справили с подредбата на мебелите у дома. Когато обаче настъпи моментът, в който трябва да разгърнат въображението си, то те се чувстват изправени пред наистина сложен казус, с който им е трудно да се преборят.

Ние обаче в никакъв случай не ги виним, тъй като подреждането на мебелите в един дом е наистина трудоемка задача. Колкото и да сте си мислили преди това, че подобно нещо не би затруднило вас, то със сигурност ще бъдете с променено мнение, след като приключи всичко това.

Решихме да споделим с вас 3 ценни съвета, които да ви бъдат наистина полезни, докато декорирате и обзавеждате домовете си, така че един ден да се потопите в коктейла от удобство, комфорт, уют и хармония. Надяваме се наистина да сме ви полезни и да се възползвате максимално от решенията и идеите, споделени с вас.

3 неща, които да знаем при подредбата на мебелите в дома си

  1. По какъв начин да дефинираме фокусната точка на една стая;

Някой хора смятат, че в една стая фокусната точка се отличава сама и не се нуждае от помощни средства, за да бъде забелязвана. Тук обаче настъпва тънкият момент, за който не подозирате. След като по-дълго време пребивавате в дадено помещение, то често пъти се случва да изгубите интерес към него, независимо от красотата на интериора му. Ето защо е важно тази фокусна точка да се подплати по безупречен начин. За целта може да се използва прожектор, лампа на тавана, стена, боядисана в различен цвят или друго.

  1. Започнете подредбата с най-големите мебели;

Започвайки подредбата с позиционирането на най-големите мебели, то вие ще успеете да създадете наистина съвършен изглед на самото помещение. Не забравяйте, че правилно е леглото да се постави пред акцентната стена, а диванът пред прозореца или огнището. Това са важни неща, които не бива в никакъв случай да се подценяват, тъй като често пъти дължим красотата и комфорта в дома си именно на тях.

  1. Проверете функционалността на мебелите;

Избирайки мебели, с които да обзаведете дома си, то задължително трябва да проверите тяхната функционалност. Така имате възможност с един куршум да убиете два заека. Какво точно имаме предвид? Ако домът ви не е от най-големите и не разполагате със стая за гости, то бихте могли да закупите разтегателен диван, който освен, че е удобен за сядане, да позволява на гостите ви да пренощуват, без да съществува никакъв дискомфорт за всички ви.

Тези и още много други полезни съвети и идеи можете да почерпите, като прочетете и останалите ни статии в NashDom.eu.