Правилният избор на мебелите

Правилния избор на мебели

Идеалното обзавеждане зависи преди всичко от мебелите, по тази причина те трябва да са качествени и удобни. Заедно с тяхната функционалност, от съществено значение е и естетическият им вид, тъй като са от преобладаващо значение за придаването на завършен вид на жилището и за създаването на уютна атмосфера. Мебелите определят вътрешното пространство и създават неговия стил.

Дизайнерите винаги са се опитвали да усъвършенстват мебелите и да открият все по-интересни решения, прибягвайки до различни материали и модели. Търсенето също така постоянно се изменя и клиентите са все по-чувствителни по отношение на своя избор, по тази причина се нуждаят от все по-голям диапазон.

Какво предлагат съвременните мебелни къщи

Съвременните мебелни къщи предоставят огромна гама от мебели и разполагат с многобройни нестандартни модели – дивани, кресла, столове, легла, гардероби и т. н. Но дори и да се опитваме да следваме модните тенденции, те се променят твърде бързо, а всички знаят, че мебели не се купуват често. Вероятно поради тази причина наред с модерните мебели най-търсени са и класическите.

Класическите мебели са направени от фино дърво и са с геометрично правилни форми. Най-често използваните видове са орех, череша, дъб, а за апликации се отдават предпочитания на златото и бронза. Класическите мебели от дърво претърпяват интензивна технологична обработка и стилът им не толерира никакви иновации.

Дървесината е скъп материал и изисква деликатна обработка. При модерния стил освен дървения материал се използват пластмаса, стъкло и други материали. Характерни за този стил са нестандартните и необичайни решения, в резултат на което обзавеждането е атрактивно и нестандартно.