4 ремонта, които ще повишат цената на имота ви

ремонт за дома

Ако сте закупили жилище единствено с цел инвестиция, твърде е вероятно в даден момент в бъдещето да поискате да го продадете и да използвате парите за нещо друго, например за по-голямо жилище, градска къща, вила и така нататък.

Най-вероятно, купувайки имота с инвестиционна цел, няма да искате да правите в него големи ремонти и преустройвания, защото все пак няма да го ползвате самите вие.

И все пак, имайте предвид, че има някои ремонтни дейности, които в перспектива ще се радвате, че сте направили. А причината е много проста – тези детайли ще повишат цената на имота ви и ще ви позволят да го продадете по-бързо за по-атрактивна сума.

1. Подменете ел. инсталацията

Един имот, който е с подменена ел. инсталация винаги ще прави добро впечатление, защото това е нещо, което не зависи от вкуса на купувача. Подменената ел. инсталация винаги се оценява от потенциалните купувачи и е голям плюс.

2. Подменени ВиК

ВиК инсталацията е друго нещо, което не зависи от вкуса на купувачите. Те никога няма да кажат: “Това ВиК не ми харесва, ще си поставя друго!”. Инсталацията не е диван или килим, който да се влияе от мода или лични предпочитания. Веднъж подменена, тя дава гаранция на хората, че няма да се налага да я подменят най-малко в идните 10 – 15 години.

3. Баня и кухня

Сред помещенията, на които потенциалните купувачи обръщат внимание са банята и кухнята. Ако те са в добро състояние и ако са с по-неутрален дизайн, потенциалните купувачи определено ще останат доста доволни.

Разбира се, ако са използвани, трябва да ги въведете в перфектно състояние, където да няма нито една следа от ползване. По този начин ще постигнете много в привличането на купувачи.

4. Нови дограми

Поставянето на нова и качествена дограма на прозорците е голямо предимство, защото по този начин спестявате още една грижа на потенциалните купувачи. За целта, обаче, трябва да имате предвид, че хората ще попитат каква марка е дограмата или дори могат да го видят сами.

Ето защо е добре да купите нещо от среден клас, което да не е най-скъпото, но да не е и най-евтиното (за повече идеи свързани с ремонти у дома можете да разгледате в Nashdom.eu).