Гранитогрес, който имитира дърво – плюсове и минуси

гранитогрес

Гранитогресът се е сдобил с репутацията на една от най-качествените и предпочитани подови настилки. Както и други пъти сме споменавали тук, в NashDom.eu, той се отличава с много високо качество и внушителна здравина, ето защо е подходящ избор за помещения, които имат голяма посещаемост и натоварване.

В повечето домакинства има поне една стая, в която този тип подово покритие да е намерило приложение. Най-често това са баните и тоалетните, а не рядко се поставя и в кухнята. Все повече потребители се интересуват и от това какви са възможностите за поставяне в дневната и дори в спалнята.

Какъв гранитогрес да поставим в спалнята

Определено сме свикнали в спалните да поставяме други по-топли подови настилки, като например естествен паркет или ламинат.

Те, обаче, имат някои недостатъци, като например това, че трябва да се циклят (това се отнася за естествения паркет) или пък са много податливи на наранявания и износване (това, от своя страна, важи за ламинатите). Ето защо все повече нараства популярността на гранитогреса, имитация на дърво.

Гранитогрес с ефект на дърво

Гранитогресът с ефект на дърво е много качествен продукт, който се предлага на пазара с различни разцветки, вариращи от по-светли до по-тънки нюанси. Макар че по разнообразие от цветове все още отстъпва на ламинатите, разновидностите, които се предлагат на пазара, постоянно нарастват като брой.

  • Предимства

Предимствата на гранитогреса с ефект на дърво са много. Както можете да видите и сами, ефектът е толкова автентичен, че незапознат човек трудно би отличил визуално плочите от истинско дърво.

Здравината и дълголетието са ненадминати, като този вид настилки могат дори да се поставят в дворове и на открити тераси. Не бива да подминаваме и това, че подобна настилка се поддържа изключително лесно на ежедневна база.

  • Недостатъци

Недостатък на гранитогресните плочки, които имитират дърво са няколко. Единият от тях определено е по-високата стойност, което съответно го прави по-малко достъпен сред потребителите.

Друг недостатък е, че много често можете да попаднете на леко извити плочи, което при други разновидности почти не се случва. Да не пропускаме и това, че обикновено върху него е хубаво да се постави някакъв килим или мокет, тъй като самата настилка не задържа много топлина.