Как да си изберем дограма за дома и офиса?

Избор на дограма за дома

Изборът на дограма не е сред най-лесните задачи за човек, тъй като днес съществуват различни видове профили, които да монтирате в дома или офиса. Нека започнем от дървената дограма, която толкова много време красеше домовете ни. В наши дни се появиха алуминиеви и ПВЦ системи предлагащи висок коефициент на звуко и топлоизолация, което заинтересува хората с големи сметки за ток.

Какви биват дограмите?

Преди време си избирахме дограми според мнението на майстора. Последният най-често беше някой самопровъзгласил се за специалист по всичко съсед. За щастие дойде Интернет, който предостави пълна информация относно що е то енергийна ефективност, как можете да спестите пари чрез демонтаж на старата и поставяне на нова система за врати и прозорци.

В началото трябва да сме наясно какво помещение, ще обзавеждаме и какви финансови средства можем да отделим за дограма. Евтините алуминиеви профили от студента серия например са евтини, но за сметка на това крият риск поява на конденз. Модерният топъл профил от алуминий съдържа ПВЦ предпазител срещу кондензацията.

На друга страна стоят съвременните PVC профили, които се радват на сериозен обществен интерес поради добрата си принадлежност към семейството или фирмата и разумните цени. Така наречената в България ПВЦ дограма е едно чудесно решение за домове и офиси, защото ни обещава качествена енергийна ефективност.

Многокамерната ПВЦ дограма спира излизането на топлината през добре уплътнения стъклопакет и по този начин вие се радвате на отлични температури в помещенията ви. Производителните на PVC системи са се впуснали в истинска битка, за това кой ще направи по-добър продукт и точно тази конкуренция ражда уникалните оферти на пазара.

В обобщение на статията

Запознахме ви с това какво представляват трите вида дограми дървена, алуминиева и пластмасова. Сега е ваш ред, да кажете коя от всички желаете за себе си. Влезте на горепосочения уебсайт и ще откриете допълнителни подробности по темата. Пожелаваме ви красиво и ефективно обзавеждане.