Какъв тип подова настилка да сложите ако страдате от астма

подова настилка

Всички ние знаем, че когато у дома някой страда от астма, за семейството е от голямо значение да подбира внимателно подовите настилки, които поставя. И макар че не всеки тип настилка може да се сложи навсякъде, човек лесно може да съчетае покритията в отделните стаи, така че да постигне оптимален резултат.

Защо е толкова важен именно подът

Подовите настилки са от най-голямо значение в дома, тъй като всички прахови частици, полени и други алергени съвсем естествено падат надолу.

В един или друг момент 90% от тях се озовават на пода, а останалите могат да попаднат по маси, столове, мека мебел и други места в помещението.

Тъй като подът заема най-голям дял, обаче, несъмнено на него трябва да се обърне най-много внимание, ето защо ние от NashDom.eu не въднъж сме поставяли акцент именно на поддържането на пода в добро състояние и колко важно е всъщност това за хигиената на дома.

Коя настилка се счита за най-добра

Добрата новина при избор на подова настилка е, че има един тип, който определено се отличава от останалите, така че е лесно да се каже към какво да се насочите ако вие или друг член на вашето семейство страда от астма. Тук става дума не за нещо скъпо и много специално, а за добрият стар ламиниран паркет.

Благодарение на своя характер и техника на изработка, ламинатът има всички качества за да се нарече най-добър избор за хора, които имат този проблем. Изключително лесен за поддържане, той изисква съвсем елементарни грижи за да постигне безопасно ниво на алергените.

Гладката му повърхност е лесна за обработване, а в резултат от липса на нишки, влакна и други подобни, той не благоприятства по никакъв начин размножаването на акари и задържането на различните алергени по себе си.

Разбира се, има и други типове подови покрития, предимно мрамори, гранитогрес и други подобни, но естеството на ламината го поставя на първо място. Някои от останалите решение можете да използвате за кухнята или за банята, където няма как да поставите ламинат.

А какво да избягвате? Тук лесно можем да посочим – важно е да избягвате килими, китеници и мокети, които са пълната противоположност на ламинирания паркет и могат да създадат усложнение при подобни състояния.