Кой тип подова настилка е най-изгодна за покупка и за поставяне

видове подови настилки

Една от ремонтните дейности, за които може да се каже, че са в състояние да създадат най-голяма бъркотия при извършване у дома, определено е инсталирането на нова подова настилка.

Всъщност, сама по себе си, тази работа не е толкова мръсна. Проблемът е, че просто в повечето случаи се налага преместването на всички мебели в друго помещение (освен ако жилището още не е празно).

Но дори и бъркотията не е най-големият проблем. Доста често най-неприятната част всъщност е финансовата страна, тъй като освен всичкия хаос по време на ремонта, ще похарчим не малко пари и за самата подова настилка и за майсторите, които ще я поставят.

Когато подготвяме жилище за отдаване под наем

Много хора в наши дни купуват имоти не за лично ползване, а като инвестиция и с цел отдаване под наем. При тези обстоятелства е нормално да търсим опции, която да ни коства най-малко като инвестиция.

При тези обстоятелства е най-добре да се избере нещо, което да отговаря на следните условия:

  • Да се поддържа лесно;
  • Да не струва много;
  • Да се инсталира лесно;
  • Да издържа на амортизация.

Коя настилка отговаря на всички тези изисквания

Много хора, които купуват имот с цел инвестиция и отдаване под наем (дългосрочно или за нощувки например), просто искат да чуят точно и ясно, поставянето на кой тип подова настилка изисква най-малко време и средства (вижте в Nashdom.eu).

Като цяло, може да се каже, че това е винилът (още известен като балатум). Този вид подова настилка бие по цена всички останали, като ви дава възможност да подменяте покритието при всяка смяна на наемателите.

Той се поставя изключително лесно, като в повечето случаи, дори и не е необходимо някой да ви помага специално за това. Достатъчно е да разполагате с времето си и да не бързате.

Но най-хубавото от всичко е това, че като цяло той не се поддава на амортизация и лесно може да се запази в отлично състояние, дори и при много интензивна употреба.

Този тип настилка се поддържа много лесно. Един навлажнен моп и малко препарат на алкохолна основа е достатъчен за да поддържа виниловия под безупречно чист и хигиеничен.