Коя е най-добрата подова настилка за хора с алергии

подова настилка за хора с алергии

Дали няма във вашето семейство някой, който да страда от някакъв тип алергии или астма? Напоследък това е много широко разпространен проблем, на който ние от NashDom.eu сме се спирали не веднъж.

Причините за това са комплексни, като най-големият виновник е съвременният начин на живот, който не само ни предразполага към понижен имунитет, но и до толкова ни е отчуждил от алергените в околната среда, че ни кара да ги възприемаме като нещо опасно и неестествено.

Кой тип подова настилка е най-подходяща като решение

Доказано е, че подовите настилки в едно жилище могат да са сред най-значителните фактори, които да ни помогнат да облекчим или при невнимание да влошим симптоматиката си в случай на алергия и астма.

Това, което се знае до сега, е, че при поставянето на килими, мокети и китеници състояния, свързани с алергия и астма, изключително много могат да се влошат. Ето защо се препоръчва те да бъдат избягвани в домове, в които има членове на семейството с подобни проблеми.

От друга страна, подовите настилки от гранитогрес могат да спомогнат за доста сериозно намаляване и облекчаване на симптомите. Сам по себе си, гранитогресът е много лесен за почистване и поддържане, а от своя страна, редовното почистване на гранитогресната настилка можете да намалите количеството алергени, присъстващи във вашия дом.

Ползите от гранитогреса върху здравето

Положителните ефекти ефекти са много, тъй като е достатъчно да почиствате гранитогреса с моп веднъж седмично за да сте спокойни, че по земята няма да се натрупат алергени, които да дразнят носната кухина, синусите, гърлото и дробовете.

Дългосрочните ефекти от живота в дом с добро качество на въздуха, каквото можете да постигнете с поставянето на гранитогрес, може да намали риска от различни респираторни заболявания, но което е по-неочаквано – дори от някои видове рак и сърдечни проблеми.

Колко често да чистим гранитогреса

За да изиграе гранитогресът своята решаваща роля по отношение на превенцията на алергии и за да действа превантивно, препоръчително е да почиствате подовата настилка на всеки няколко дни. Така ще отстраните акарите, а също така ще премахнете праха и космите от домашни любимци, домашния прах и други често срещани алергени. Един път в седмицата минаване с моп може да направи истински чудеса.