Лакове и смоли – добър доставчик в България

Онлайн магазини за лак и смола за електроника

Вие сте професионалист, които държи на качеството? Трябват ви добри лакове и смоли за личен проект? Писнало ви е да пилеете пари на вятъра за неефикасни решения? Тогава със сигурност ще харесате селекцията от лакове и смоли на Sibel.bg – доверен партньор на голяма разбор от индустрии в България.

Който търси – намира. Историята на добрите лакове и смоли в България

Причината толкова много електроинженери и хоби електричари да търсят качествени смоли и лакове, не е в статута на марката, а е понеже искат реални, качествени решение на техните технични нужди. От край време в България се наблюдава наплив от изключително примамливи като цена продукти с неясен произход.

Проблемът в това, не е че такива продукти подбиват пазара, а че следствие на тяхното ползване се издават продукти, които е крайна нетраен и некачествен. Това се отразява негативно както на вас, така и на вашият бизнес или проект, което е крайно разочароващо.

Употребата на лакове в дърводелството и електро-инженерството

Лаковете на полиетиленова основа са едни от най-често срещаните начини за стабилизиране и предпазване на органични и синтетични повърхности. В дърводелството често се ползва за покритие на външни повърхности и предоставя доста устойчивост на елементи и UV лъчи.

В електроинженерството и производството на електроника, подобни лакове се ползват за запечатване терминалите на платки. Често се повтаря едно подобно лакиране, за да запечата и самите компоненти, като по този начин предпазва нежните микрочипове от прах и влага.

Много честа употреба виждат лаковете и като способ за увеличаване или намаляване резистентността на резистори. Поради своята лекота, 1 или 2 лакови слоя се ползват като част от конструкцията на резистори от по-нисък клас и честота.

Каква е ролята на смолите при дървото и електричеството

Смолите има значително по-конструктивна функция от лаковете. Те могат да бъдат от всевъзможни химични състави, които са предвидени за определен вид употреба. Някои смоли се ползват като спойка между органични и синтетични повърхности, други се ползват за стабилизиране на дървесина и електроника.

Поради своята обемиста природа, смолите могат съвсем спокойно да действат като буфер между компоненти, за да не се получава шум и дисонанс. В по-динамични условия както е при акумулаторните инструменти, смолите се ползват да фиксират жици и чипове, които иначе биха били доста уязвими.

Други смоли, пък, се ползват за закрепването на елементи към корпуса на даден уред, както е при акумулаторните инструменти.

Смоли и лакове на ниска цена в България

Когато става дума за лакове и смоли, Sibel.bg са доверен и сигурен доставчик на качествени продукти. Има причина толкова много профилирани индустрии като минно-инженерни сдружения, строителни компании и дори университети да работят директно с тях – понеже са символ на качеството вече 15 години.

Доверете се на най-добрите в браншна и си спестете главоболия, време и пари.