Модерни и стилни тапети за дома

Модерни и стилни тапети

Въпреки разнообразието на толкова много стилове в интериорното обзавеждане, стенните тапети отбелязват добри и лоши моменти от създаването си.

В последните тенденции, хартиените ролки се завръщат сред любимите на декораторите с нов модерен дизайн и мотиви.

Независимо дали обновявате дома си, нанасяте се в ново жилище или подготвяте старото , за да го продадете, използването на нови, свежи и стилни тапети винаги ще донесе добри резултати.

С какво бихме се подготвили

В много случай трябва да се поставят тапети върху повърхности със странни форми, изпъкналости и трегери край прозорците, които са доста неприятни за оформяне.

Тогава бихте могли да си подготвите предварително оформени тапети, цветна хартия или дори лепенки за стена, подходящи за тези места.

Такива нарязани части могат да се ползват и за украса на стандартно поставени тапети за дома – направете си колаж.

Ако харесвате интериора в един цвят, бихте могли да изберете тапети, лесни за боядисване. Сложете тях върху стената, да се покрият неравностите по стените и после нанасяте боята в съвместим с интериора ви цвят.

Моделите, които лесно се боядисват се продават също в разнообразни материи и десени. Дори ако нанесете по-рядка боя, мотивите върху тапетите изпъкват и ще се получи доста интересен и различен ефект.

Какво да направите като сте избрали вашите модерни тапети

След като сте решили да залепите тапети в жилището си, седнете за миг и решете какво най-добре подхожда на стаята, начина, по които се съчетава с мебелите.

Например, ако стила на мебелите ви е модерен, едва ли бихте искали да залепите тапети с цветя.

При положение, че стаята ви е твърде отрупана с мебели и всевъзможни неща, бихте могли да поставите тапети с определен десен само на определена част от стаята, да привлечете вниманието там.

Спокойно, в наши дни тапетите нямат нищо общо с тези , които сме виждали при бабите ни, въпреки че много от днешните десени имат типично ретро излъчване.

Десените са в разнообразни стилове и материи – от Викториански до геометричен, от винилови до такива от плат, както и съчетания. И както е при голямата част елементи от вътрешното обзавеждане – на пазара има хартиени ролки за всеки джоб.

При положение, че прецените да отделите малко средства за украса на стаята, може да си изберете някои по различни варианти.

Има ред модни решения в разнообразни материали, като да речем естествена кожа, стъкло формовани и тапети от плат, зашити тапети и много други.

Запомнете, че всеки път когато нанасяте боя или поставяте тапети върху стената, трябва да ги изчистите и нагласите добре, за постигането на перфектни резултати.

При положение, че не се чувствате сигурни в уменията си за слагане на тапети, особено при положение, че сте се спрели на не много евтини тапети, хубаво е да потърсите професионална помощ за поставянето им.