Ремонт в кухнята – кои са оптималните решения

ремонт в кунята

Ремонтът в кухнята обикновено се смята за втората по стойност ремонтна дейност у дома, изоставайки в това отношение единствено след банята и другите мокри помещения.

Истината е, че всъщност кухните напоследък изличат дори още по-скъпо, тъй като през годините сме свикнали да добавяме какви ли не уреди и екстри, с които да направим живота си по-приятен.

Готова модулна кухня или по поръчка да изберем – това е първият казус

Кухненските помещения не винаги имат стандартни размери и правилна форма на стените и ъглите, особено когато говорим за сградите от съвременното жилищно строителство.

Именно и поради тази причина за собствениците на апартаменти може да се окаже трудно да обзаведат и оборудват кухнята на новия си дом така, че всичко да изглежда по-мярка и на място с помощта на готова, закупена направо от някоя верига за мебели.

Кухнята по поръчка ще се адаптира към особеностите на вашия дом

В една такава ситуация, където кухненската част е с по-нестандартна форма, идеалното решение би било да се спрете на инсталирането на кухня, която е направена специално за вас по поръчка (за предимствата на кухните по поръчка прочетете на Nashdom.eu).

Какви са плюсовете на поръчковите кухни

Готовите кухни предлагат страхотни дизайнерски решения по отношение на външния вид, широка гама от цветове, плотове и други. Това ще ви позволи да обзаведете помещението според вашите лични предпочитания, но само ако има стандартни размери.

При по-нестандартна кухня мебелите по поръчка ще ви помогнат да оптимизирате пространството максимално добре. Та нали в края на краищата именно пространството е онова, за което купувачите на жилища плащат хиляди евро на квадратен метър?

Помислете за ВиК и ЕЛ инсталациите

Преди да се пристъпи към инсталиране на новата кухня, независимо поръчкова или готова, е важно да помислите за ВиК и ЕЛ инсталациите. Това се прави за да не се налага в бъдеще да се разбива кухнята при нужда от ремонт някъде зад нея.

Уредите са едно от най-големите пера в ремонта

Важно е да подберете уредите внимателно според качеството на съответната марка и според вашите възможности. Обикновено, за вградена кухня се препоръчват вградени уреди, макар че това зависи от вас. Обратният вариант също е възможност.

Във всеки случай, имайте предвид, че вградените уреди са по-практични от гледна точка на пространство, докато свободно стоящите са доста по-лесни за ремонтиране при нужда.