Въпроси свързани с pvc дограмата

въпроси за PVC дограмата

За да е надежден прозореца, не трябва само да е високо качеството на компонентите, но също така съвестен и професионален монтаж, в съответствие с всички стандарти и технологии. Трайността на новия прозорец 50% зависи от качеството на монтажа. Специалистите знаят, че един добър монтаж зависи от това дали правилно са взети размерите. Това е първата стъпка към проектирането на дограмата, следователно е важно да се направи от специалист.

Няма ли стандартни размери за прозорците?

Ще трябва да ви разочароваме. Всеки прозорец е индивидуален и уникален по размери (в нашите географски ширини). При монтажа се появяват специфични трудности свързани с геометрично неправилната форма на отворите, нееднородните дебелини на стените. Всъщност, тези трудности не са непреодолими, професионалистите в този случай имат своите собствени трикове.

Мога ли да остъкля терасата си с pvc дограма?

Да, разбира се. Както знаете, пластмасовата дограма, се характеризира с високи топлоизолационни качества, както и с шумоизолиращи такива. От друга страна ще увеличите вътрешното пространство на жилището,балкона може да се използва и при студено време. Ако топлоизолацията не е важна за вас остъклението на терасата може да се проектира от стъкло или алуминий. Плъзгащите се прозорци на балкона надеждно ще Ви предпазят от шум, мръсотия, дъжд и сняг. Остъклението на балкона е устойчиво на атмосферни влияния. Монтажа се извършва в рамките на един ден.

Колко бързо се извършва демонтажа-монтажа?

Смяната на един дървен прозорец с нов пвц такъв отнема средно от 40-50 минути с монтажа на допълнителните аксесоари.Но да се покрие този норматив е необходимо пространството около прозореца да е свободно.

Мога ли да сменя прозорците през зимата?

Смяна на пвц дограма може да се прави през всяко време от годината. При смяна на прозорците през зимата, температурата в жилището няма да падне осезаемо, защото то остава отворено за не повече от 30 минути. При монтажа се използва специална „зимна пяна“, която е съобразена с ниските температури. Единствено е добре да се избягват монтажи при температури под 15 градуса по Целзий.

Има ли много мръсотия след монтажа?

Деца домашни любимци на строителния обект като цяло не са разрешени. Монтажа на дограма – това е вид строително ремонтна дейност и мръсотия, разбира се, не липсва. Така че, трябва да се подготвите предварително за посещението на монтажниците: черна, бяла техника и мебели, трябва да се предпазят от прахта. При възможност преместете всички мебели и техника в стая, в която няма да се извършват монтажни дейности.