Вратите от PVC дограма и лесното им почистване

Почистване на PVC дограма

Дървената красота безсъмнено е много добре изглеждаща и нищо не може да я замени. Въпреки това, тя вече е изместена от вратите от PVC дограма и всички собственици на домове ги предпочитат пред нея.

Много от строителните фирми в София започнаха да поставят UPVC (двойно остъклени прозорци и врати от ПВЦ), които са много изтънчени.

Тяхната изработка става от много качествени материали, а стилът им е дизайнерски. Инсталацията им е евтина и бърза, което ги прави много практични.

Повърхността на вратите им е гладка и се почиства лесно. Тази дограма е много издръжлива и не се влияе от метеорологичните условия.

Издръжливост на дограмата

Способна е да издържи на минусови и много високи температури, не се поврежда от сушата и влагата. Перфектна е за крайбрежните местности, където дъждовете са чести, бурите са много, а въздухът е солен.

Тези атмосферни условия не пречат на тази дограма и тя може да издържи години наред, без да се деформира.

Много е важно качеството и, че е устойчива на вода. В нея няма пукнатини и пропуски, през които водата да проникне. За ежедневно нормално ползване, такива врати в София се монтират на баните.

Може да се използва както в райони с умерен климат, така и в тропически зони. Изолацията, която осигурява, е много по-голяма от тази на дървената дограма.

Остъкляването в повечето случаи е двойно, а това дава възможност на топлината да се запази вътре, когато времето е студено, както и обратното. Освен, че тази изолация допринася за по-голям комфорт и уют, тя пести и енергия.

Поддръжка на ПВЦ дограмата и вратите, произведени от ПВЦ.

Както всяко друго нещо, дограмата също се нуждае от поддръжка. Всъщност при нея тя е много малка, но все пак е необходима. Единственото нещо, което трябва да се прави е, да се чисти от време на време.

Възможно е, ако дограмата е по-стара, да започне да изглежда като мръсна и да се образува покритие върху нея. Това не е проблем, защото винаги може да се върне видът и, какъвто е бил в началото.

Почистване на дограма – как да го извършим

Трябва да се знае, че когато се почистват прозорци или врати от ПВЦ, не бива да се използват абразивни разтвори, както и гъби, които могат да надраскат горния слой. Продават се специализирани препарати за ПВЦ, с които можем да направим почистване на дограма и то да стане много лесно.

Можете да използвате и един друг метод за почистване на дограма, който сега ще ви споделим. Той е евтин и много ефективен. Направете смес от вода и оцет. На всяка част оцет, сипете по 4 части топла вода.

Изсипете получената смес в пулверизатор и напръскайте цялото ПВЦ. Оставете всичко така за няколко минути, след което почистете с мека кърпа. Ако пък дограмата ви е загубила блясъка си, тогава можете да използвате гланциращ продукт, с който да го възвърнете.

Тези продукти се продават и можете да ги откриете. Има и хора, които почистват с бебешки кърпички, други го правят с препарат за почистване на ПВЦ, който е като прах за пране.

Какъвто и начин от изброените да използвате, ще получите чиста дограма бързо и лесно.

Тези съвети по-горе са изключително полезни за фирмите, които поддържат врати на склад в град София, защото дори и да е почистен склада, все пак остава известно количество прах, който прониква вътре в опаковките.