4 отрицателни страни на бързонагряващите бойлери

бързонагряващ бойлер

Бързонагряващите бойлери имат много привърженици, но също така и доста противници. Причината е в това, че като уреди са доста противоречиви.

Заедно с безспорните им предимства, те идват с ред изисквания и не са съвсем подходящи за всеки случай.

Преди да сте направили тази покупка, редно е да познавате както предимствата, така и недостатъците на едно подобно решение. Ето и четири от най-негативните страни на този вид уреди.

● Ще имате топла вода само в едно помещение

Сред водещите недостатъци на този тип уреди е, че те позволяват да се ползва топла вода само в едно помещение. Ако ги поставите в банята, за където всъщност са предназначени, ще ги използвате само там.

От една страна, наистина няма да има нужда да се чака, което няма как да се подмине.

И все пак, остава на дневен ред това, че трябва да търсите решение какво да направите за да ползвате топла вода и на другите места.

Един от вариантите може да бъде поставянето на специален малък кухненски проточен бойлер, който да позволи например да миете чинии или да ви е от помощ в приготвянето на храна;

● Трябва да проверите инсталацията

Преди да поставите толкова мощен уред, трябва да отделите малко време за да се уверите, че всичко е както трябва. Потърсете специалист електротехник, който да ви посети и да огледа ел инсталацията на жилището ви.

Много често се оказва, че кабелите не са годни, за да понесат това натоварване. Тогава те трябва или да се сменят, или да се търси алтернативно решение и да се постави обикновен уред;

● Трябва да сте внимателни със сметките за ток

При нормални обстоятелства, сметките ви за ток би трябвало дори да намалеят, защото водата ще се нагрява само и единствено когато това е необходимо.

Класическите бойлери от своя страна, постоянно работят по малко, защото се опитват да поддържат в готовност вода с определена температура.

Тук обаче има и една уловка и тя е, че хората, които използват бързонагряващ бойлер, много често се самозабравят и не си поставят никакви ограничения.

Това в края на краищата води до много по-голямо потребление на ток и вода, отколкото биха използвали, ако имаха у дома си класически модел;

● По-често се нуждаят от ремонт и подмяна

Статистически погледнато, моделите с бързо нагряване са подложени на по-голямо натоварване, макар и за кратко. Това ги прави по-предразположени към повреди и различни аварии, което се изразява в по-честа нужда от ремонт.

В много жилища, където ел инсталацията не е достатъчно мощна, тези уреди дори не могат да работят едновременно с друга мощна техника, като например по-силни готварски печки, перални и други подобни;

И все пак имат редица предимства

Колкото и недостатъци да имат, тези уреди неизменно идват при вас и с куп облекчения, които по един или друг начин ще почувствате в своето ежедневие.

Спестеното време и бързината са само част от преимуществата, а като се съчетае това и с по-малкото пространство, което се заема, тогава вече всичко придобива съвсем друг вид.