4 уреда, които всеки трябва да има

уреди за дома

В 21-ви век почти всеки дом разполага с основните уреди – готварска печка, бойлер, хладилник, пералня и прахосмукачка. В същото време обаче, в търговската мрежа циркулират все повече интересни решения на различни проблеми в ежедневието.

Някои от уредите, които се предлагат на все по-ниски цени, вече са се превърнали в необходимост в не малко домове, докато в други домакинства дори и не са чували за тях.

От какво се нуждае всеки дом

Ако разгледате по-подробно това, което се предлага в търговската мрежа, вероятно ще сте малко възмутени от високите цени.

Най-често обаче има една закономерност – колкото по-полезен е даден уред, толкова повече се търси той и съответно това води до намаляване на цената.

По тази причина, всички уреди, които сме изброили на следващите редове се предлагат на наистина прилични цени.

Блендер

Не всеки дом разполага с блендер, а това си е направо срамота по ред причини. От една страна, цените на този тип уреди са изключително ниски и действително почти всеки човек може да си позволи да похарчи подобна сума.

От друга страна, това може чувствително да повлияе вашия начин на хранене, подбутвайки го в една по-здравословна насока.

Ядки, плодове, семена и какво ли още не – всички те могат да се смелят ситно, превръщайки се в чудесна добавка за сутрешната порция мюсли.

Слоукукър

Едно съвременно удобство, а според мнозина вече и неделима част от тяхното ежедневие. Слоукукърът е елегантен, лек и компактен.

Изглежда прекрасно и не заема място. Той е изключително безопасен и най-важното – позволява ни да се храним наистина здравословно.

Той приготвя храната бавно, но с невероятна точност и прецизност във времето. Можете да оставите в него продуктите и да се отдадете на други занимания у дома, а след няколко часа ще разполагате със здравословен обяд.

Приготвена на ниска температура, храната действително запазва огромна част от своите хранителни вещества, като по този начин ще подобрите цялостно начина си на хранене.

Кафе-машина

Инстантната разтворима напитка трудно може да се нарече кафе, макар че технически погледнато тя си е точно това.

И все пак, ако искате да почувствате истински аромат и вкус, ако искате да се докоснете до уханието на плантациите за кафе в Колумбия и Бразилия, трябва да помислите за истинска кафе-машина.

Тук има и още един важен момент – инстантното кафе не само не притежава тези вкусови и ароматни качества, но също така то е и много по-неизгодно като цена.

Само обърнете внимание следващия път, в който влезете в супермаркета колко голяма е разликата в цената между мляното или гранулирано кафе от една страна и инстантното от друга.

Филтрираща кана за вода

Тук е редно да започнем с едно малко пояснение, а именно това, че сме напълно наясно, че тази кана не влиза съвсем точно в категорията “уред”.

Въпреки това обаче, тя е едно изключително ценно и важно приспособление, което трябва да присъства във всеки съвременен дом.

Притежавайки филтрираща кана, вие вече няма да харчите за минерална вода, а в същото време ще сте безкомпромисни към качеството.

То неизменно ще бъде високо във всяка една капка вода, защото филтрите на тези кани спират дори и най-миниатюрните частици.

Инвестиция в дома и в здравето

Всичко изброено на по-горните редове е една чудесна инвестиция. Това може да ни спести пари и време, но най-важното от всичко е, че това е грижа за нашето здраве и за семейството, което толкова обичаме.

Както може да се види, съвременните тенденции са насочени именно в тази посока, водени от мотото “по-добро здраве, повече спестени пари”.