4 уреда за по-здравословен начин на живот

Кухненски уреди

Искате ли да започнете един по-здравословен начин на живот? Ако отговорът на този въпрос е положителен, тогава трябва да започнете именно от кухнята.

Както казват повечето диетолози и фитнес инструктори, плочките на корема не се правят във фитнеса, а в кухнята.

Ето защо, ако желаете да имате здравословен начин на живот и известни подобрения в тази насока, трябва да помислите за покупка на четири изключително важни уреда, които сме ви представили малко по-надолу.

Здравословното хранене

Може и да знаете много за здравословното хранене, но ако не сте подготвени с необходимото оборудване в кухнята, знанията няма да ви предоставят в достатъчно голяма степен да приложите всичко това на практика.

За да започнете един по-полезен начин на живот, трябва да помислите доста добре за това с каква техника разполагате. Ето кои са основните уреди, които ще ви позволят да подобрите своето хранене.

● Тостер

Обикновеният домашен тостер е същинско съкровище когато става дума за здравословно хранене. Диетични и вкусни, препечените филийки са една безценна основа, върху която можете да поставите извара, зеленчуково пюре, пастет от риба тон или маслини и какво ли още не.

Предимството е от една страна ниската цена на уреда, а от друга е това, че ще можете да го използвате наистина всеки ден;

● Слоукукър

Ако искате наистина да постигнете сериозен прогрес в начина на хранене, тогава трябва непременно да помислите за слоукукър. Този уред е сравнително малък по размери.

Това ще го направи лесен за съхранение в моментите, в които не ви е необходим, защото просто ще можете да го поставите в най-близкия и удобен шкаф.

Ако желаете и други аргументи в полза на покупката, тогава ще е редно да ви изтъкнем и това, че този уред е много ценен за онези от вас, които искат да спестят време.

На практика, той готви съвсем сам, като от вас се иска единствено да го настроите и да определите след колко време желаете ястието ви да е приготвено;

● Блендер

Ако сте сред почитателите на здравословното хранене, тогава блендерът е задължителен за вас. Много хора избягват да консумират ядки, защото ги намират за много твърди, а това често може да причини стоматологични проблеми.

Блендерът ще превърне ядките на прах, с което ще направи похапването им наистина много лесно и безпроблемно.

Така ще можете да ги добавяте на сутрешната порция овесени ядки, на киселото мляко, в десертите и къде ли още не;

● Пасатор

Пасаторът ще ви позволи да правите различни сокове, смутита и пюрета, независимо от това дали предпочитате плодове или сте по-голям почитател на зеленчуците.

Това ви дава възмoжност да похапнете една по-лесно смилаема храна, тъй като без много усилия можете да направите любимата си крем супа.

Това ще облекчи храносмилането и е чудесно решение за хората, които предпочитат да си угаждат по-късно вечер;

Изненадващо от кухнята

За финал е много интересно да се спомене и това, че много от бялата техника, която може да се намери в една кухня, всъщност е изненадващо добра база за практикуване на здравословно хранене.

Такава е например микровълновата фурна, която напук на всичко лошо, което е изговорено по неин адрес, всъщност предлага доста широки възможности за здравословно готвене.

В нея храната може да се приготви по куп различни начини, като всеки един от тях е много различен от познатите ни печене и варене.

Според последните научни изследвания в тази област, този уред всъщност изобщо не оправдава лошата си репутация от миналото и може да бъде голяма стъпка към постигането на по-здравословно хранене.