Хладилник NO FROST – плюсове и минуси

хладилник no frost

Хладилници NO FROST постепенно все повече изместват стандартните уреди на пазара, което започва да се отразява и върху цената. Докато те бяха многократно по-скъпи в миналото, в наши дни разликата в стойността постепенно се губи. Нека разгледаме какви са предимствата и недостатъците на това поколение хладилници, което е на път да превземе пазара напълно.

Плюсове

Несъмнено един от най-големите плюсове на хладилниците NO FROST е това, че не създават излишни главоболия, които да са свързани с размразяване и натрупване на лед. Това е изключително ценно в съвременното натоварено ежедневие, ето защо кара много хора да се насочат в тази посока.

Друг много голям плюс е, че техният начин на работа позволява да се поддържа една и съща температура вътре. Това става с помощта на термостат, който следи за градусите и успява с удивителна точност да поддържа точно тези, които сте задали.

Освен това, както знаете, хората дълго време са живели в без хладилници и са съхранявали храна в своите подземни изби, където температурата била ниска, а въздухът сух. Оказва се, че съхраняваните в такъв хладилник плодове и зеленчуци например ще се запазят в добро състояние за много по-дълго време.

Това дава възможност да извършвате по-малко разходи за храна на ежедневна база, тъй като закупеното ще се запазва свежо за по-дълго време.

Да не пропускаме и това, че тази технология позволява създаването на по-големи модели хладилници. Това се отразява върху тяхното търсене от съответно по-големи семейства или домакинства, в които съжителства повече от едно поколение.

Минуси

Макар че определено си имат своите многобройни предимства, NO FROST уредите имат и някои недостатъци. Един от най-очевидните е по-високата им цена в сравнение с класически модели хладилници, като тези с ръчно размразяване.

Друг недостатък е този, че често хранителните продукти лесно губят влагата си. За да се избегне това, те трябва да се покриват в специално фолио или пък да се съхраняват в добре затворени кутии.

Последният по-значим недостатък е, че NO FROST  моделите не са толкова енергийно ефективни, колкото класическите модели. Въпреки че се изработват по специални нови технологии, при старите модели хладилници натрупването на лед подпомага поддържането на ниска температура в камерата или фризера, което при новите NO FROST не съществува като възможност.