Как да изберем печка за кухнята?

Правила при избирането на печка за кухнята

Трудно е да се ориентираме в изобилието от кухненски печки, предлагани по магазините. За да изберете идеалната, преди да разгледате какво се продава на пазара, трябва да си зададете тези въпроса: Колко парички сте приготвили? Често ли готвите? Кой вид ще е най-добър за Вас- електрическа, на газ а защо не комбинирана? Какви функции ще Ви бъдат необходими?

В зависимост от това, колко пъти ще готвите на кухненската печка, имате възможност да решите колко голяма печка Ви трябва. Щом не се застоявате вкъщи и предпочитате да посетите някое заведение, най- вероятно не Ви трябва огромна печка. Ще Ви свършат работа два котлона и средна по големина печка.

За сметка на обема, имате шанса да се поглезите с допълнителни функции. Щом разполагате с многочленно семейство с повече от едно дете, приготвяте разнообразни ястия всеки ден и се храните само вкъщи, Ви трябва кухненска печка с поне четири котлона и голяма фурна. По този начин ще можете да задоволите всички капризи и всички ще са доволни.

Какъв тип печка да изберете

На ток, газова или комбинирана? И трите модела се характеризират с предимства и недостатъци. Газта е евтина, природосъобразна и се нагрява за отрицателно време. Обаче, ако печката на газ няма вентилатор, ще стопля неравномерно. От своя страна електрическите видове предоставят разнообразни функции и възможности за контролиране на готвенето.

Друго тяхно качество е, че те са удобни за чистене. Комбинираните готварски печки са средно положение. Те са особено подходящи за по- големи семейства, понеже разполагат с два котлона на газ и два електрически котлона, което е изгодно от към потребление и удобно. Но ако не готвите твърде често, просто ще заемат ненужно място в кухненското пространство.

Колкото повече опции притежава една печка, толкова по- хубаво за Вас, в случай че имате възможност да си ги купите. Таймерът, функцията за атоматизирано спиране след уточнено време и екстрата за самопочистване, представляват едни от най-необходимите и най-предпочитаните опции. Не съществува домакиня, която би се отказала от тя. Все пак не е разумно да прахосвате пари за излишни екстри, които не бихте използвали.