Какви ползи има инсталирането на съвременен климатик у дома

съвременен климатик

Поставянето на климатик у дома вече не се разглежда като екстра, а като необходимост, без която качеството на живот чувствително се влошава. Ако изберем да не инсталираме подобен уред, ние на практика се лишаваме основни удобства.

Климатиците в наши дни са изключително важни, особено на фона на все по-екстремното време (особено през летните месеци) и фактът, че въздухът става все по-замърсен заради невъобразимия автомобилен трафик.

Климатичните инсталации, особено по-съвременните уреди, са изключително икономични, но онова, което е най-специално при тях, това е възможността да направим средата у дома много по-здравословна и приятна за обитаване.

По-добро качество на въздуха през всички сезони

Много хора остават доста искрено изненадани, когато чуят, че климатикът се свързва с по-чист въздух. Това, обаче, наистина е така и се наблюдава най-вече при по-новото поколение климатици (разгледайте на страниците на Nashdom.eu).

Съвременните климатици са снабдени със сложни системи, които филтрират въздуха, премахвайки всякакви дребни замърсители, в това число прахови частици, спори на мухълът, полени и какво ли още не.

Това е много важно за всички хора, но най-вече за онези, които страдат от проблеми от типа на различни видове алергии и астма, тъй като климатичната инсталация свежда до минимум дразнителите, които предизвикват проблема.

Това, обаче, важи само ако филтърната система на климатика се поддържа чиста и филтрите се почистват редовно. В противен случай, вместо да помогне, климатикът може да допринесе още повече за замърсяването на въздуха в помещенията.

По-добър сън през жарките летни месеци от годината

Летните жеги са не само изключително неприятни като усещане, но те също така предизвикват и физиологически промени в организма. Сред най-често срещаните са по-висок сърдечен ритъм и повишено кръвно налягане.

По-бързото биене на сърцето води до усещания като безпокойство, а повишеното кръвно ни карат да се ядосваме бързо, особено в комбинация с повишената влажност на въздуха.

Освен това, жегите могат да направят почти невъзможно да заспим или поне да се наспим добре. Телесната температура на човек е най-важният фактор за заспиване и събуждане.

Твърде горещата (или твърде студената) стая възпрепятства естественото регулиране на температурата. Според лекарите, за да функционира най-добре, човешкото тяло трябва да спи на температура между 18 и 24 градуса.