Миялната машина – гаранция за по-добра хигиена

съдомиялна машина

Много хора се оправдават, че в малко домакинство наличието на миялна машина не е от голямо значение, защото води до прекомерни разходи за ток и вода. Ако от една страна в това има малка доза истина, то този проблем може лесно да се овладее.

Ако разполагате с малко по-голям брой чаши и чинии, можете да зареждате миялната машина 1 – 2 пъти в седмицата, което определено ще ви спести изключително много пари в дългосрочен план.

Но това не е всичко. Миялната машина всъщност може да бъде не само изключително икономично и интелигентно решение, но тя е и чудесен начин да се поддържа едно много по-високо и задоволително ниво на хигиена (разгледайте в Nashdom.eu).

Горещата вода унищожава много повече вируси и бактерии

Една от ползите, които би могло да донесе използването на миялна машина у дома, това е постигането на много по-добрата хигиена при измиването на чиниите, а с хигиената никога не бива да се правят компромиси.

Тъй като съдомиялната машина работи при доста по-високи градуси, отколкото можем да понесем със собствените си ръце, тя успява да убие ефективно много по-голяма част от микроорганизмите и бактериите.

Съдовете излизат много по-чисти и хигиенични от машината, което не може да се получи в същата степен, ако вместо това ги миете на ръка. В случая, обаче, има и още един фактор.

По-силни почистващи свойства на препаратите

Може би не сте чували за това, но препаратът, който е предназначен за поставяне в съдомиялната машина, е създаден с много по-силна формула от другите препарати за миене на чинии.

Тези детергенти имат активни съставки, които придават на съдовете блясък и също така убиват лошата миризма. В комбинация с много по-високата температура, този тип мощни препарати гарантират оптимален резултат.

Защо препаратите за миялна машина са по-мощни

Причината, която позволява препаратите за миялна машина да са по-мощни, основно може да се открие в това, че при миенето на ръка верото е в директен контакт с кожата на ръцете.

Това, съвсем естествено, създава и изисквания за неговата по-щадяща природа. Все пак не можем да си позволим да навредим на кожата на ръцете си, само защото трябва да измием чиниите добре.