Плюсове и минуси на вградените кухненски уреди

вградени кухненски уреди

Напоследък тенденцията е да обзавеждаме домовете си с все повече уреди за вграждане. Но дали те са по-добри или по-лоши от свободно стоящите уреди? Нека разгледаме по-подробно.

Плюсове

Очевидно, плюсовете преобладават и точно това е причината тези уреди да са толкова популярни напоследък. Сред най-големите им предимства са следните:

  • Позволяват доста голямо разчупване на дизайна

Вградените кухненски уреди позволяват кухненската част да се конфигурира по най-различни начини. Дава се възможност за по-разчупено разположение, което може да се съобрази изцяло с клиента. Тук можете да разчупите класическото местоположение, защото може да се експериментира с височината и визията.

  • Идеални за малки жилища

Повечето жилища днес са толкова малки, че се нуждаят от пълна оптимизация на пространството. Вградените уреди предлагат точно това. Много често например котлоните и фурната се поставят на различни места с цел максимално да се оползотвори пространството. Освен всичко друго, самият размер на уредите е по-малък от обичайното, така че това допълнително помага за спестяване на ценна площ.

  • Удобни за оптимизиране времето в кухнята

Много често вградените уреди позволяват да се оптимизира не само пространството, но и времето в кухнята. Често уредите се разполагат така, че да са удобни за изпълнението на няколко задачи едновременно, което ни позволява да заделим повече време за нас самите и за семейството си.

  • По-качествени уреди

Много често за уредите за вграждане се казва, че са доста по-качествени от останалите стандартни електроуреди и това си има просто обяснение. При тях ремонтът е труден, ето защо се налага подобни действия да бъдат колкото е възможно по-редки.

  • По-безопасни

Уредите за вграждане са по-безопасни във всяко едно отношение. Така например ако живеете с малки деца у дома, този вариант ви предлага оста повече сигурност и безопасност. Но това е важно не само за малчуганите. Счита се, че вероятността да се изгорите или ударите някъде в кухнята значително намалява ако използвате вградени уреди.

Минуси

Нищо не е съвършено, като това се отнася и за уредите за вграждане. Те имат два основни недостатъка:

  • Скъпи са

Цените им често са доста по-високи от останалите уреди. Съвсем прости изчисления могат да покажат, че разликата в уреди с едни и същи параметри може да бъде двойна.

  • Трудно се ремонтират

Когато се случи повреда, уредите за вграждане се ремонтират доста по-сложно най-вече заради своето разположение.