Полезна техника за дома – чудото на съвременния еърфрайър

еърфрайър

Няма съмнение, че съвременната техника е това, което прави нашите домове удобно и комфортно място за живеене. Това подобрява качеството ни на живот, облекчава ни в рутинните дейности и цялостно допринася за нашето благосъстояние.

Техника за кухнята

Една много голяма част от уредите, които купуваме и инсталираме в домовете си, са предназначени за използване в кухнята, като целта им е да ни осигурят възможност за по-здравословно готвене, а от там и за осигуряване на един по-полезен начин на живот.

Несъмнено, един от най-популярните готварски уреди е добрият стар фритюрник, който наистина прави храната неустоимо вкусна, но за съжаление и не особено полезна за нас.

Но класическият фритюрник не е единственият вариант, на който да заложим. Напоследък особено интересен и популярен стана така нареченият еърфрайър, който представлява фритюрник за пържене само с горещ въздух.

Еърфрайърът порива критериите за здравословно хранене

Несъмнено, един от най-важните фактори в готвенето за повечето хора е това храната да е здравословна. Стремим се да поемаме разнообразни продукти, да залагаме на плодовете и зеленчуците и разбира се – да ограничим мазните и пържени храни.

Ако сте готвили на класически фритюрник, знаете колко голямо количество мазнина поема храната, а това не е добра предпоставка за здравословно хранене, дори и ако наблягаме на зеленчуците.

За да бъде по-здравословно нашето хранене и за да можем да се придържаме към него в дългосрочен план,  трябва да намерим метод за приготвяне на храна, който да бъде едновременно вкусен, бърз, безопасен и лесен за използване.

Еърфрайърът е сравнително нов уред на пазара, който е именно това. Този компактен уред е много е универсален, като в него могат да се приготвят всякакви продукти – зеленчуци, пилешко, риба и други.

Храната в него се приготвя по-бързо в сравнение с готвене във фурна (средно за около 20 минути), а всичко, което се постави и приготви в него е изключително хрупкаво и ароматно.

Освен това, той е изключително лесен за почистване. Достатъчно е да се извади дупчестия контейнер, в който се подготвят продуктите и да се измие под течаща вода, след което да се остави да изсъхне или да се подсуши с кухненска хартия.