6 причини защо детето да израсне с домашен любимец

дете домашен любимец

Ако искате вашето малко съкровище да израства като пълноценен човек, който освен да умее да общува с останалите, то и да притежава редица качества, достойни за уважение, купете си домашен любимец и сме сигурни, че това ваше решение ще въздейства изключително благоприятно върху психиката и съзнанието на вашето момченце или момиченце.

Помнете, че отглеждането на домашен любимец не може да замести какъвто й да било друг житейски опит. Сигурни сме, че с помощта на четириногия приятел, детето ви ще се чувства много по-уверено и щастливо.

Ще споделим с вас 6 основателни причини, заради които наистина си струва да подарите на малкото си съкровище кученце. Ако до този момент сте имали известни съмнения и колебания, то сега ще бъдете напълно сигурни как да постъпите.

6 причини да купим домашен любимец на детето

  1. Вашето дете ще боледува по-рядко;

Малко от вас знаят, че децата, които израстват около домашен любимец, се разболяват много по-рядко от останалите. Повечето хора смятат, че изолирайки децата си у дома, то те ги предпазват от микробите, съществуващи във външния свят. Това обаче е една огромна заблуда, тъй като по този начин имунитетът на малките момченца и момиченца спада и те са склонни към много по-чести респираторни и други инфекциозни заболявания.

С помощта на домашния любимец, то децата се сблъскват с микробите, които живеят в кучето и стимулират защитните сили на детския организъм.

  1. Децата ви ще бъдат по-уверени;

Децата се чувстват много по-уверени, когато около тях има някой възрастен. Същото важи с пълна сила, когато растат в компанията на куче. Малките ви наследници знаят, че има някой, за който трябва да полагат грижи и по този начин изграждат характера си.

  1. Справяне с алергии и астматични заболявания;

Чрез повишаването на имунитета, за ето разказахме малко по-горе в статията, то децата успяват да се справят много по-лесно  и безпроблемно с редица астматични заболявания и други алергии. Можете да бъдете напълно сигурни, че кучето в никакъв случай не би навредило на малкото ви съкровище.

  1. Активен начин на живот;

Дори времето да не позволява разходки навън, то с домашния любимец забавленията са безспирни. Малчуганите ще тичат около него, ще му подхвърлят топка или други предмети и със сигурност ще забравят за вредните за очите компютри, таблети и телефони.

  1. Повишаване на концентрацията и вниманието;

Родителите на хиперактивни деца знаят, че концентрацията и вниманието са нещо почти невъзможно при техните съкровища. С помощта на кучето, то децата се променят видимо и успяват да подобрят значително своята концентрация.

  1. Подобряване на сърдечната дейност;

Когато галите домашния си любимец, то вие се успокоявате и същевременно с това понижавате кръвното налягане. Ето защо домашният любимец спомага за по-здраво сърце.

В NashDom.eu имате възможността да прочетете още куп интересни и полезни статии, които ще ви спомогнат за това да подобрите значително начина си на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *