Глициния – идеалният избор за да създадете своя мечтан двор

глициния

Често пъти чуваме препоръки от градинари, които казват да заложим на растения, които виреят добре на нашия климат, тъй като по този начин ще си спестим доста грижи и притеснения около тяхното отглеждане.

Това е много разумна препоръка, тъй като мнозина от нас са склонни по необяснима причина да отдават предпочитание към по-топлолюбиви дървета, цветя и храсти (вероятно всеки може да се похвали с поне една измръзнала палма в житейския си опит).

След като градинските ни растения измръзнат през първата зима, ние започваме да си мислим, “че не ставаме за градинари”. Начинът да избегнем това е като заложим на нещо, което е красиво, устойчиво и лесно за отглеждане.

Глицинията е перфектният избор

Глицинията, с нейните неустоимо красиви каскадни лилави цветове, е истинско изкушение за всеки човек, който иска да блесне с уникално красива градина и да впечатлява всяко лято своите гости.

Глицинията (повече за това растение можете да прочетете в Nashdom.eu) е считана за идеалната екстериорна декорация, която може да се използва много успешно за:

  • Създаване на асма, под която да се поставят масички и столове за през лятото;
  • Декориране на беседки и кътове за почивка;
  • Украсяване на веранди и тераси;
  • Декорация на огради на къщи и вили и много други.

Здрава и издръжлива коренова система

Кореновата система на глицинията е доста здрава и устойчива. тя може да завъди издънки в близост до основното растение, което сте посадили, така че зеленината в двора ви само ще се увеличава.

Разбира се, това може да бъде и леко инвазивно, особено ако нямате навика да държите под контрол двора си, но във всеки случай е избор, който ще се адаптира чудесно във вашата градина.

Живее дълго и трябва да се подрязва ежегодно

Добрата новина е, че глицинията може да живее много дълго (някои видове могат да преживеят стотици години), така че веднъж адаптирана към вашия двор, ще си имате растение, за което постоянно да полагате грижи.

Важно е да се знае, че има нужда от сериозно подрязване всяка година, така че да постигнете вида, който очаквате от нея. Добрата новина е, че дори и да сгрешите някъде в подрязването “щетите” ще се коригират сами, при това доста бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *