Ароматизатор за дома – съвети при избор

Ароматизатор за всяка стая в дома

Полагайки грижи за своите домове, често осъзнаваме колко е трудно да се преборим с лошите миризми. Дори когато жилищата са с по-голяма площ и пространство, те лесно се превръщат в инкубатор за неприятни миризми.

Обърнахме се към Emart.bg за да научим повече за това как да направим времето прекарано у дома по-приятно и как да създадем хубаво чувство на чистота и свежест в нашето семейство и гости. Ето какво научихме.

Изборът на ароматизатор – 5 съвета за да ни е по-приятно вкъщи

Трудно се избира ароматизатор за дома, особено на фона на голямото разнообразие от модели и аромати. Ако за един човек даден продукт е омайващ, то за друг същото ухание може да се асоциира с нещо тежко, натоварващо и дори дразнещо.

Избор за всички

Жилището се ползва от всички членове на семейството. Ето защо трябва да сте внимателни какво избирате за по-голямата част от помещенията. Имайте предвид, че някои аромати правят хората раздразнени, сънливи и могат да предизвикат дори главоболие.

Сред ароматите, които предизвикват най-разнопосочни реакции е лавандулата. Ако за по-голямата част от хората тя предизвиква успокоение и усещане за разтуха, то за една малка част този аромат е изключително натрапчив и силен. Ако в семейството ви има хора, които са по-чувствителни, Emart.bg съветват да изберете нещо по-леко и неутрално.

Трайност

Трайността е нещо, което при ароматизаторите често е голям проблем. Повечето видове са ефикасни или на момента, или в рамките на два или три дни след поставяне. С по-голяма трайност се отличават геловете, които могат да отделят своя аромат дълго време след като бъдат поставени, както и дифузерите, при които периодично се отделя малко количество ароматизатор.

Избирайте според сезона

Опитайте се да следвате ритъма на природата. Плодовите аромати и мирисът на океан са най-подходящи за летните месеци, а уханието на цветя е идеално решение за пролетта. Зимата се отдайте на аромат на бор, дъбова гора и други подобни.

Не е нужно да избирате аромата според отзивите

Винаги е добре да прочетете препоръките към съответната марка, но никога не избирайте аромат само защото друг човек го харесва.  Потребителите могат да ви насочат кой ароматизатор е траен, но не и кой ще ви допадне.

Сменяйте уханието от време на време

Дори и най-приятния мирис започва да става незабелязан след известно време. За да не се стига до там, създайте си навик да сменяте продукта периодично. По-добре е да експериментирате, отколкото да загубите усет към любимия си аромат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *