Халати за баня за всеки от семейството

Халати за баня

Хубавите хавлиени халати за баня са страхотен подарък за всеки член на семейството – супер практичен е, всеки би се зарадвал да получи такъв и влиза в употреба на ежедневна база. За целта обаче трябва да усетите вкуса и предпочитанията на всеки член от семейството, за да направите наистина приятен подарък, който да бъде използван с удоволствие. Ето и как да изберем халати за баня, така че покупката да бъде топ подарък за любимите хора.

Важните характеристики на халата за баня, които да подберете добре

Преди да отидем в полетата стил и дизайн, важно е да започнем от основата – какъв материал да търсим, какви размери и допълнителни компоненти да има.

Важно е материалът, от който са изработени халатите да е издръжлив, да попива добре, но и да изсъхва сравнително бързо. 100% памукът е най-добрият ви избор в тази посока.

Трябва да внимавате обаче да не изберете прекалено тежък халат, защото макар и да абсорбира добре, той ще задържа влагата за много повече време, споделят експертите в домашния текстил от PoPijami.bg. А това предразполага към появата на неприятна миризма, зараждане на спори, мухъл и плесени. Със сигурност не искате това за нито един от членовете на семейството си.

Качествените памучни и микрофибърни халати, които попиват добре, но не задържат прекалено влагата са със средно тегло от около 300/400 гр. на кв. м. Конкретните стойности обаче зависят от изработката и дизайна. Прекалено лекият халат пък няма да попива достатъчно добре.

За мъжете в семейството е най-добре да изберете халати за баня с качулка, а за дамите – с яка. Детските халати е по-добре също да са с качулка, защото тя е най-удобна за малчуганите. Търсете дължина, която да стига поне до колената. Препоръчително е да избирате по-широки халати, за да бъде максимално удобно носенето им. Обикновено размерите са уголемени, затова ако пазарувате онлайн се поинтересувайте за конкретните дължини и ширини в сантиметри.

Как да изберем халати за баня, които да пасват на своя притежател

Колкото по-семпъл е дизайнът на халата за баня, толкова по-практичен ще бъде той. От чисто функционална гледна точка, няма особено значение дали по него има някакви детайли, орнаменти и бродерии. Такива може да търсите, само ако наистина адресатът на подаръка би ги оценил. Иначе излишно биха утежнили цената на поръчката.

Помислете за любимите цветове на всеки от семейството и се постарайте да изберете халат в близка гама. Изберете различни цветове за всеки, така че да може халатите да се разпознават лесно един от друг. Имайте предвид, че по тъмните цветове започват по-бързо да се наблюдават изменения – най-често избледняване на наситеността.

Страхотна селекция от качествени халати за баня на много ниска цена, подходящи и за подарък, очаква всички любители на българското на PoPijami.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *