Поставяне на течна хидроизолация преди боя или тапети

Течна хидроизолация

Независимо дали планирате на поставите тапети по стените или сте решили да заложите на латексова боя, специалистите съветват да обработите предварително стените с течна хидроизолация, която да ви спести грижи след това.

На пазара днес се предлагат различни типове хидроизолация, като течната на АРД е смятана за едно от най-добрите възможни решения. Тя представлява датски иновационен продукт, който може да направи чудеса (вижте на Ard.bg).

Течна хидроизолация и как влияе влагата на тапетите и боята

Влагата има разрушителна сила, която може да съсипе дори и най-хубавия имот. Тя ще проникне навсякъде, ще предизвика поява на неприятна миризма във въздуха, която трудно ще остане незабелязана.

И боята и тапетите се влияят негативно от наличието на влага, като всеки един от двата типа покритие за стените реагира по различен начин.

Влагата и тапетите

Ако по някаква причина под тапетите се появи влага, първото нещо, което ще се забележи, ще е лека промяна на цвета. Освен това, е твърде вероятно да се появи усещане за подпухналост, което при вглеждане се забелязва.

Веднъж навлажнени, тапетите най-вероятно никога повече няма да се изгладят както преди това. Освен всичко друго, лепилото, с което са прикрепени към стената, ще загуби част от своята захващаща сила/

Влагата и боята

В зависимост от боята, която сте използвали, следите от влага ще могат да се проявят по най-различен начин. Някои типове боя ще започнат да се лющят и направо да падат от стената.

При други ще се появят грозни следи, които няма да се махнат, дори и когато влагата изсъхне. Както и при случая с тапетите, жилището след появата на влага ще се нуждае от ремонт.

Как се поставя течна хидроизолация

Течната хидроизолация не е трудна за поставяне, но все пак се препоръчва да я нанесе специалист, който знае какво прави. Тя трябва да се нанесе плътно върху предварително подготвена стена.

След като се постави, течната хидроизолация ще проникне дори и в най-дребните процепи, фуги и пори и ще ги направи напълно неуязвими на влага. Остава да изсъхне, а след това върху нея могат да се нанесат боя или тапети по ваш избор, които няма да стават повече жертва на влагата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *