Силата на природата – 3 растителни масла за хидратирана кожа

Растителни масла

Растителни масла са известни още като базови, носещи или фиксиращи могат да се използват абсолютно самостоятелно върху кожата и скалпа. Това е едно от големите им предимства. Освен това те не са летливи, нямат толкова силна миризма и не се изпаряват, за разлика от етеричните масла. Затова могат да се използват и в по-големи количества (при есенциалните масла говорим за капки, а тук – лъжици, милилитри и т. н.)

Те са страхотен източник на терапевтични ползи, особено в сферата на козметиката и красивата кожа. Тук имате възможност да се запознаете с 3 растителни масла, които предлагат страхотно природно действие за запазване на сияйния и здравословен вид на кожата.

Растително масло от шипка (шипково масло)

Няма ароматерапевтичен гуру, който да е пробвал ефекта на шипковото масло върху кожата си и да не е потвърдил неговия страхотен потенциал. Шипковото масло съдържа компоненти като витамин C, витамин E, витамин D и бета каротен, които имат свойствата да стимулират защитите на кожата и да запазят нейната хидратация за по-дълго.

Растителното масло от шипка съдържа множество антиоксиданти, които се борят с радикалните увреждания от оксидативния стрес. Затова се смята, че маслото има висока ефективност срещу бръчки и фини линии. Хората, които употребяват такова споделят и че усещат кожата си подхранена, по-мека и еластична. Освен това шипковото растително масло може да изсветли тъмната пигментация по кожата и да намали видимостта на леките белези.

Качествено шипково масло може да закупите от множество български представители на международен бранд, съчетаващ наука и ароматерапия в продукти с уникално качество и на добра цена.

Растително масло от жожоба

Маслото от жожоба се смята, че може да „повали“ всичко – от акне, през псориазис, до слънчеви изгаряния – или поне така твърдят запалените ароматерапевти.

Ако трябва да сме абсолютно точни, маслото от жожоба всъщност не е типичното растително масло, а ботанически екстракт, състоящ се от течни восъчни естери. Интересен факт е, че това е природното масло, което е химически най-сходно до човешкия себум, което от своя страна означава, че е много близко до структурата на кожата.

След нанасяне маслото действа като омекотител на кожата. Абсорбира се бързо и оставя усещане за нежност и мекота. Може да се използва за хидратиране и анти ейдж ефект. В него също се съдържат антиоксидантни съставки, а също и компоненти, насочващи се срещу намаляване на конжите възпаления.

Арганово масло

Няма как да не споменем аргана, когато говорим за растителни масла. Аргановия мазен извлек съдържа високи нива на витамин Е, омега-3 киселини и антиоксиданти. Съответно аргановото масло също има преимуществено хидратиращо действие. Голямо предимство е, че нанесено в подходящи количества не оставя мазни следи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *