Идеи за леки летни завивки

леки летни завивки

Летните месеци са любима част от годината, но имат и редица недостатъци. За повечето от нас високите летни температури в разгара на летния сезон предизвикват неприятни усещания и дискомфорт по време на сън.

Не малко хора дори и не могат да мигнат по цели нощи, въртейки се неспокойно и търсейки начин да охладят прегрялото си от лятната жега тяло.

Тъй като за много от нас е трудно да заспят без завивка, трябва да се намери оптимално добро решение и завивка, която да ни позволи да се унесем в сладък сън, но и да не допуска прегряване. Ние от NashDom.eu намерихме за вас най-добрите налични на българския пазар решения.

1. Одеяла от лен

Одеялата от лен са класическо решение за летния сезон и са предпочитани в страните, които имат целогодишно топъл климат. Материята е приятна на допир, дишаща и създава усещане за приятна прохлада.

Ленът не се нуждае от реклама или много описване, тъй като отдавна е добре познат в Европа и на българския пазар. Цените не одеялата от лен са много добри и може да се каже, че това е един класически вариант.

2. Одеяла от бамбук

Напоследък на пазара добиха голяма популярност бамбуковите одеяла. Те са може би най-доброто решение за горещите летни месеци, защото бамбуковият текстил притежава някои доста специфични свойства.

Този тип материя на практика не абсорбира топлина, което ще предпази тялото от прегряване по време на сън. Топлопроводимостта на плата е много голяма, така че топлината просто преминава през него, което го прави изключително подходящ за летните жеги.

Едно тънко бамбуково одеяло ще ви осигури спокоен и комфортен сън, като ви предложи така желаната прохлада през тежките юлски и августовски нощи. В допълнение, материята  много нежна и приятна на допир, което я прави оптимален вариант.

3. Одеяла от памук

Много голям конкурент на бамбука е памукът. Този тип материя е напълно естествена, а благодарение на своите качества, тя се счита за най-доброто решение за горещите летни нощи.

Памучната материя има свойството да “диша” и да се проветрява, така че няма да се допусне нежелано излишно претопляне и прегряван на човешкото тяло по време на сън.

Тук трябва да се обърне внимание и на дебелината на материята, защото одеялото трябва да бъде тънко и леко. Ако платът е твърде дебел, той лесно може да задържи топлина, въпреки дишащите си свойства.

4. Одеяла от кашмир

Кашмирените одеяла са считани за по-луксозни, тъй като са изключително приятни на допир и предлагат много високо усещане за комфорт. Те поддържат телесната температура, но не позволяват тялото да се сгрее прекалено през горещите летни нощи.

Разбира се, трябва да търсите летен модел, тъй като дебелите кашмирени одеяла са подходящи и за зимните месеци от годината. При всички положения, платът ще ви допадне и ще създаде у вас едно много приятно усещане за комфорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *