5 предложения за почивки в планина

Почивки в планина

Почивки в планина – единствения начин да си починете пълноценно. Като става дума за почивка, няма по-добро място от планината. Прохладните сенки на горите успокояват ума и тялото, а пълното отделяне от динамиката на града напълно премахва натрупания стрес.

Планининските дестинации предлагат различни дейности за отдих като минерални бани и леки преходи, както и много възможности за развлечения.

Кои са най-добрите дестинации за почивки в планина

От села с традиционна архитектура и забележителности, до курорти, предлагащи различни развлечения, вариантите за почивки в планина са най-разнообразни.

В TravelAgency.bg можете да потърсите най-добрите предложения за хотели, курорти и къщи за гости в планината, предлагащи всички удобства и развлекателни дейности.

Тук ще разгледаме някои от най-предпочитаните дестинации за отдих в планината.

1. Елена

Еленският балкан предлага неповторим отдих сред прохладни смесени гори. В самият град Елена се намират множество исторически паметници и забележителности, а уютните хотели се намират сред живописни гледки.

Районите около града ви дават възможността да минете през вековни гори по интересни и разтоварващи екопътеки.

В местността се намират и осем микроязовира, които предоставят чудесни възможности за риболов.

2. Троян

Град Троян е разположен от двете страни на река Осъм и предлага живописни гледки и разходки до интересни планински местности и върхове.

Градът е известен със своята керамика и грънчарство и в него можете да се обогатите представите си с много Възрожденски забележителности.

Той се намира в северозападната част на Стара планина, позната като Троянски балкан.

3. Лещен

В село Лещен можете истински да почувствате духа на Възрожденска България сред къщите, запазили своя автентичен вид. Много от тях са адаптирани, за да посрещат посетители, предлагат големи удобства и разлечения, както и неповторими гледки сред китните хълмове на Пирин планина.

В с. Лещен се предлагат различни дейности за отдих като риболов, екскурзии до забележителностите в околността, планински разходки и бране на билки.

В близост до Лещен се намира и село Ковачевица, което заради многото си запазени възрожденски къщи е обявено за архитектурен резерват.

5. Велинград

Велинград, разположен в западната част на Родопите, е един от най-популярните и предпочитани балнеокурорти в България.

Той е на първо място по изобилие на находищата от минерални води, които благоприятстват всички функции на организма и подобряват здравето.

В града и района около него се намират множество природни забележителности и защитени местности.

Във Велинград безспорно ще се разтоварите и ше се насладите на истинска ободряваща почивка сред свежия планински въздух.

В TravelAgency.bg можете да намерите най-добрите оферти за почивки в планина на изгодни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *