Най-търсените автомобили под наем: Защо автоматикът преобладава

kola-pod-naem

Ако някога услугата рент-а-кар беше насочена предимно към хората, които пътуват в други градове и страни, например летовници или бизнес туристи, в наши дни взимането на кола под наем се практикува и от много хора в собствените им градове.

Тази практика става все по-предпочитана от мнозина, които умеят да шофират, тъй като поддържането на личен автомобил става все по-неатрактивно. Оказва се, че тази алтернатива всъщност има доста предимства.

Какви автомобили се търсят най-много

Като цяло, търсенето на коли под наем е най-силно от хора, които живеят в централните части на София и в по-малка степен в централни райони на други големи градове като Варна и Пловдив.

Най-голям е интересът към малки автомобили, които са лесни за паркиране и навигиране в условията на натоварения градски трафик, като особено предпочитани са автоматиците.

Освен това, голямо значение има и това автомобилът да бъде икономичен. Тук, от една страна, попадат все по-многобройните електромобили, които често могат да се заредят дори и безплатно.

От друга страна, сред икономичните возила се нареждат и бензиновите или хибридните автомобили тип автоматик. Те са много по-икономични не само заради начина им на работа, но и заради това, че в по-голямата си част са по-нови модели.

Защо мнозинството хора търсят автоматик под наем

Колите с автоматична трансмисия (вижте на SpeedyCars.eu) са по-търсени за вземане под наем поради няколко фактора:

1-во, те са по-лесни за управление

Управлението на автоматик изисква много по-малко усилия от страна на водача, тъй като няма нужда от ръчни превключвания между предавките. Това ги прави по-лесни за управление.

Това е голямо предимство не само за тези, които не са много сръчни с ръчните трансмисии, но също така и за всеки друг водач на МПС, когато попадне в градския трафик и трябва постоянно да тръгва и да спира;

2-ро, подходящи са за по-широк кръг шофьори

Взимането на автоматик под наем е по-достъпно за един доста по-широк кръг хора, от хора с по-ограничен опит и с книжка само за автомобил с автоматични скорости до най-опитните водачи, които просто търсят удобство;

3-то, по-подходящи за градски условия

В градската среда, където, както споменахме, се налагат чести спирания и тръгвания, взимането на автоматик под наем предлага по-голям комфорт и удобство за потребителите;

4-то, по-голямо разнообразие от модели

Много голяма част от водещите производители на автомобили вече предлагат единствено возила с автоматична трансмисия сред новопроизведените си модели, което, съвсем естествено, води и до увеличаване на разнообразието от предложения на фирмите за автомобили под наем от именно този тип возила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *