Проверка на ДДС номер – защо се извършва и с какво може да ви бъде полезна

Проверка на ДДС номер

Използването на професионална счетоводна услуга предлага изключително много предимства, които могат значително да улеснят вашата търговска дейност и да съкратят отговорностите, които имате.

Още повече, че ако вашата фирма е регистрирана по ДДС, тогава трябва да разполагате с професионален счетоводител, който да организира и води вашето счетоводство и най-вече, който да подава вашето ДДС всеки месец до 14-то число.

Проверка на ДДС номер – с какво може да ни е полезна тази информация

Една от услугите, за които можете да се обърнете към вашата счетоводна кантора, това е за да провери дали дадена фирма е регистрирана по ДДС. Ще попитате защо е необходимо това?

Много просто. Услугата дава възможност за пълна информация, която, от която в последствие можете да се възползвате самите вие. Ако и двете страни са регистрирани по ДДС може да се използва данъчен кредит от покупката.

Това може да оптимизира по един много интелигентен начин разходите на вашата фирма. Освен това, така се вижда и допълнителна информация, която може да бъде от значение при изготвянето на документите.

Вижда се какво е името на фирмата, на кой адрес е регистрирана фирмата, а също така и в коя страна е регистрирана – важни данни при изготвянето на фактури и от значение за коректното изготвяне на всеки един документ.

Какво още можем да научим от проверка на ДДС номер

ДДС номера показва дали фирмата е регистрирана все още по ДДС или не към момента на изготвяне на фактурите и попълването на данъчната информация.

Това е важно да се знае, ако става дума за фирма, от която получавате фактура.

За да получи тази информация, вашият счетоводител трябва да влезе в сайта на Националната агенция по приходите и да попълни съответните полета за целта на проверката.

Освен актуалната информация към съответната дата, вижда се кога е регистрирана фирмата и на какво основание е извършена съответната регистрация този случай.

Тази проверка, разбира се, може да се извърши от всяко физическо и юридическо лице, което очаква да получи фактура, но вашият счетоводител ще го направи най-бързо и лесно (за повече информация, посетете Acc-ConsultCo.com).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *