В търсене на счетоводител – за какво да гледаме

Счетоводство

Изборът на точния човек или фирма може да е изключително труден в търсене на счетоводител. Това може да бъде дори още по-сложна задача, ако не знаем от какво се нуждаем като цяло.

В същото време, подходящият човек може да помогне на бизнеса ви не само с това, че ще се погрижи за вашите данъчни декларации и документацията ви, но и с изработването на дългосрочно данъчно и фирмено планиране.

Много често дори най-доброто бизнес планиране пропуска да отчете данъчните задължения, а те трябва да се предвидят така, както и разходите за труд, за материали и доставчици, така че да бъде вашия бизнес наистина успешен.

Опит във вашата сфера

Много често в търсенето на счетоводни услуги се очертава един характерен момент, според който хората се нуждаят не само от добър счетоводител, но и от експерт, който да е наясно с тяхната област (например строителство).

Всяка една сфера си има своите особености, като казусите, които възникват много често са тематични. Това определено означава, че опитът е голямо предимство, макар и да не е напълно задължителен.

Ако има нещо, което да стои по-напред от опита във вашата сфера, то това определено е комуникацията. Макар в София да има множество кантори, предприемачите често остават с усещане, че са неразбрани.

Действително, липсата на качествена комуникация между бизнеса и счетоводството е сред основните проблеми. Ако в момента имате или сте имали подобен проблем, свържете се с Contract.bg.

От какво се нуждае вашият бизнес

Преди да пристъпите към намерите на счетоводител, трябва да сте наясно със себе си дали имате нужда от счетоводител на трудов договор или е по-подходящо да ангажирате външна счетоводна фирма.

За да определите това, трябва да сте наясно с разходите, които и двата варианта носят със себе си, както и с ангажираността, която очаквате да има този служител, който ще наемете.

Това е основният определящ фактор за това дали имате нужда от счетоводна къща или вътрешен счетоводител. Много хора наемат служител на договор, а после осъзнават, че неговата ангажираност всъщност е много ниска, което означава, че са можели да се спрат и на другия вариант, а именно външна фирма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *