Какви видове проект за озеленяване има

Проект за озеленяване

Няма добро начало без добре изготвена схема на действие – проект за озеленяване. Всичко друго отвъд това е огромен риск, които не бива да бъде поет, особено когато става дума за озеленяването на вашата градина.

Лесно е човек да се подаде на ентусиазма от вдъхновението, но е добре тази енергия да бъде насочена в по-продуктивен и градивен начин. За това има и проекти за озеленяване от професионални фирми като UniGarden-BG.com.

Защо е добра идеята да имате изготвен проект за озеленяване на градина

Причината е проста – понеже с план се действа много по-ефикасно, харчат се по-малко пари и не се губи време. Има няколко периода, които са най-подходящи за засаждане, и прибързаното действие по време на тези периоди може да доведе да нужда от преправяне на изграденото.

За това всеки професионалист, които борави с растения, знае първо да консултира своя клиент, за да съобрази техните естетични изисквания и нуждите на всяко растение. Това става чрез изготвянето на няколко вида план както и визуализация, която може да е едноизмерна или триизмерна.

Идеен проект

Ролята на идейният проект е да въдвори идеите на един клиент в реален чертеж. Неговата функция е предварителна и може да се промени при наличието на нови идеи.

За идеен чертеж се взима информацията за подредбата на цветята и растенията, наличието на вода, сенките и други фактори. Екологичният чертеж същи играе роля тук, но той може и да не се взима предвид ако климата за района е по-мек и няма рискове от резки спадове на температурата.

Дендрологичен проект

Това е проект, които взима предвид нуждите на всяко растение, неговите екологични нужди и нуждите на клиента. Идеята зад това е да се създаде и подпомогне симбиотичната връзка между всеки елемент в градината, за да се постигне възможно най-много хармония.

Това са градините, които траят най-дългов време и изискват най-малко реална поддръжка отвъд косенето и поливането. Такъв вид подредба намалява нуждата от торене и ползването на пестициди, тъй като растенията се бранят сами, взаимно едно друго.

Посадителен чертеж

Това е съвсем ясно очертаване на това, кое къде трябва да отиде. След изготвянето на дендрологичният план, идва реда на посадителния чертеж. Неговото следване е лесно, тъй като всяка стъпка е описана подробно – за разчитането и следването не е нужен опит, но за изграждането му е – обърнете се към професионалист като UniGarden-BG.com.

Визуализация

Визуализацията е крайният щрих на една нужна стъпка. Чрез нея се определя визуалният статут на един план за озеленяване. От една страна позволява на клиента да види какво предстои да се случи и как ще стане, от друга страна позволява за евентуалните редакции в случаи, че може да стане по-добре.

Не е нужно да се мъчите сами, когато има по-лесен начин. Изберете професионалистите още днес и улеснете озеленяването на вашата градина с услугите на UniGarden-BG.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *