Полускъпоценни камъни – изящество, значение и крафт потенциал

Полускъпоценни камъни

Това, че тези естествени полускъпоценни камъни са наполовина скъпоценни, въобще не означава, че са по-малко красиви от по-скъпо оценените им алтернативи, които откриваме в класическите бижутерии. Естествените полускъпоценни камъни от векове пленяват човечеството със своята привлекателност и неподправена натурална естетика. Притежават уникален чар, дълбоко вкоренен в техните интригуващи цветове и мистично нематериално значение.

Нека се впуснем в пътешествие, изследващо някои от най-популярните полускъпоценни камъни, което ще ни разкрие повече за тяхната красота, символично значение и естествено заложен арт потенциал.

Най-популярните и красиви полускъпоценни камъни – значение

Тюркоаз, Котешко, Орлово и Тигрово око, Кварц, Ахат, Опал, Гранат, Аметист, Оникс, Слънчев камък, Корал, Амазонит, Топаз и Авантюрин са един от най-популярните полускъпоценни камъни, благодарение на причудливата им цветна визия и откриваемост. Всеки от тях има свои отличителни характеристики, които се претопяват в чудни арт предимства в ръцете на майстора на ръчно изработени бижута.

Турмалинът, известен с невероятната си гама от цветове, символизира креативността и вдъхновението. Неговите живи нюанси от розово до зелено пленяват окото и вдъхновяват дизайнерите да създават зашеметяващи бижута. Приписват му се енергийно балансиращи свойства, които го правят популярен избор за тези, които търсят духовна и емоционална хармония.

Аквамаринът е с успокояващ син цвят, който напомня за гладкото безветрено море. Смята се, че може да помогне на човека, който го носи да бъде по-смел и ясен в комуникацията си. Често се използва в изработката на елегантни колиета и обеци, с акцент върху насърчаване на вътрешния мир.

Опалът е полускъпоценен камък на променящи се цветове, демонстриращ увлекателна игра на багри и преливане. Твърди се, че носи късмет и креативност на притежателите и им.

Гранатът е камъкът на страстта. Неговите тъмночервени до черни цветове символизират страст, любов, чувственост и преданост. Носенето му може да запали пламъка и да предизвика вдъхновение.

Елегантно черният оникс въплъщава изтънченост и сила. Често се използва в изработката на минималистични бижута, които да добавят фин елеганс към облеклото. Смята се, че осигурява защита и заземяваща енергия.

Кралско лилавият аметист насърчава яснотата, вътрешния мир и духовното израстване. Носи се на висулки заради успокояващия си ефект и прибавената нотка царственост.

Тези и други популярни полускъпоценни камъни може да закупите на мъниста, чипс, топчета, наниз и други форми, включително естествена на много добра цена в eMart.bg

Арт изделия от полускъпоценни камъчета

Поради уникалната красота на полускъпоценните камъни и тяхната по-добра достъпност като цена, те се оказват един страхотен избор за създаване на пленяващи бижута от различен вид и стил. Съвсем спокойно могат да се използват в изработката на гривни, огърлици, медальони, обеци, пръстени и всякакви модни украшения, които позволяват използването на подобен тип материал.

Особено популярен избор са за изработката на гривни, на които се приписват енергийни и лечебни свойства. Дори и да не вярвате в подобно действие на естествените камъни, тяхната красота е достатъчна причина да заложите на такива, защото те могат да бъдат уникален цветен акцент във всеки тоалет. Всичко необходимо за целта може да поръчате на eMart.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *