Кои са най-големите недостатъци на фулфилмънта

фулфилмънта

Като цяло битува мнението, че фулфилмънта е едно от най-полезните нововъведения в електронната търговия в България през последните години.

Той е от толкова голяма помощ за бизнеса на мнозинството от хората, че в техните очи не може да се говори за никакъв минус.

Въпреки това, не може да се каже, че това е така съвсем за всеки. Ако погледнем на тази услуга през погледа на всички потребители, със сигурност ще намерим и хора, за които нейните преимущества нямат тази стойност, просто защото бизнесът им е по-различен по характер.

Нямате пълен контрол над дейността на фулфилмънта

Действително, хората, които използват фулфилмънт, са доволни по отношение на нивото и качеството на услугите, но липсата на пълен контрол за някои клиенти е съществен недостатък.

Ако искате да имате пълен контрол върху всичко, което се случва във всеки един момент и ако не сте склонни да делегирате нищо на центъра за фулфилмънт, тогава може би за  вас е по-добре да поддържате собствен персонал, който да ви се отчита за всяко нещо.

Губи се индивидуалното усещане в клиентите

За едно нещо можете да сте спокойни, ако използвате услугата фулфилмънт и това е, че няма да се допускат грешки при изпълнението на поръчките, нито пък ще се излиза от стандарта.

Това, обаче, може да бъде и недостатък, особено ако искате да придадете уникален и индивидуален характер на своите продукти. Това няма как да стане ако използвате услуга фулфилмънт, тъй като тук всяка една поръчка минава през много различни служители.

При фулфилмънта може да се похарчат повече пари

Разходите около фулфилмънта са в известна степен нож с две остриета. От една страна, при много хора разходите около бизнеса намаляват, тъй като се постига оптимизация на всяко ниво.

От друга страна, това може да доведе до по-високи разходи, ако по принцип вашият бизнес е бил по-икономичен и ако сте обслужвали сравнително малък брой клиенти всеки месец.

За кои хора фулфилмънтът не е идеалното решение

Ако сте се специализирали в изработването на скъпи картини или ръчно направени скулптури например и ако очаквате този месец да продадете една, две или три бройки, тогава със сигурност фулфилмънт не е за вас.

Това не е количество, което да създава пречка за да се справите с него сами, а и по този начин ще придадете индивидуален характер на своята услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *