Трите забравени стъпки за почистване на дограма

Почистване на дограма

Кои стъпки при почистване на дограма забравяме най-често? Безупречните домакини знаят всички най-добри хитрини за идеално почистване на всяко кътче у дома. И това се отнася наистина до всяко местенце, на което дори не сте подозирали, че може да се събере мръсотия.

Почистването на дограмата е едно от най-пренебрегваните занимания дори и по време на сезонното разтребване на дома. Тук са събрани 3 от най-забравяните принципни правила при почистването, с които е добре да се съобразим.

Дайте си време след монтажа преди самото почистване на дограма

След като фирмата за монтиране на профилите напусне дома ви, не се отправяйте веднага към кърпата и препарата, за да почистите дограмата. Оставете малко време за пълното изсъхване на монтажните елементи като пяна и мазилка и след това вече може да пристъпите към почистването. В противен случай рискувате да си създадете повече работа.

Хубаво е да имате предвид, че не е добре и да изчаквате прекалено дълго, за да махнете етикетите и лепенките по дограмата. Заради нагряването от слънцето тяхното сваляне след това ще бъде още по-трудно и ще рискувате да нараните дограмата при по-агресивни методи за почистване.

Съобразете се с материала на дограмата при нейното почистване

Има значение дали вратите и прозорците у вас са изработени от алуминий или половинилхлорид (PVC). Всеки един от двата материала има своите специфични особености и изисква определена грижа. Ако пък у вас сте с дървена дограма това правило важи с още по-голяма сила, тъй като дървесината е материал, който е особено чувствителен на третиране.

В случай, че търсите универсален подход, който да е достатъчно нежен към всяка една повърхност, най-добре е да изберете да почистите дограмата с леко натопена в топла (не гореща) вода микрофибърна кърпа.

Особено при дървената дограма е добре да изстискате максимално кърпата, така че да не навлиза излишна влага в дървото. В умелите ръце на професионалистите Borisov-Clean.com за тази цел се използват екологични почистващи средства, гарантиращи блестящи резултати.

Детайлно почистване на дограма – не забравяйте „подробностите“

Най-забравяните и съответно най-досадните за почистване части то дограмата са тези, които са най-труднодостъпни. Тук става въпрос за вътрешните ръбове на дограмата, където за съжаление също се събира мръсотия, особено ако често държите прозорците отворени. В такъв случай е най-добре да започнете почистването с прахосмукачка и възможно най-тънката приставка за нея, с която разполагате. Използвайте продълговата четка с по-фина глава за най-трудните участъци.

Уплътненията също са важни елементи от дограмата, които събират прах и мърсотия и имат нужда от почистване. Тяхното почистване може да направите с навлажнена с топла вода кърпа, която да прокарате плътно по гумените ленти.

Ако не успявате да се справите с тази така трудна за почистване част, може да се обърнете към специалисти по почистване на дограма като тези от Borisov-Clean.com, които с помощта на професионална апаратура ще почистят и най-упоритите замърсявания, запазвайки здравината на материала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *